Hörlurar för Cykling – Vad du bör Tänka på

bicycle 384566 1280

Musik kommer väl till pass när du sportar och framförallt när du är på din cykel eller motorcykel. För den bästa upplevelsen och för att uppnå en spänning när du cyklar, är det lämpligt att välja specifika och lämpliga hörlurar. Nedan är några faktorer du bör ta hänsyn till när du väljer cykelhörlurar.

Först bör du se till att de är lätta, sitter ordentligt och att de är lätta att använda när du cyklar. Lätta och rätt passformade hörlurar ser till att de kommer ut ur dina öron och att de inte faller av när du cyklar på hård tuff.

När du väljer hörlurar, överväg att kontrollera placeringen av dess kontrollknappar för att säkerställa att de är tillräckligt stora, distinkta för enkel kontroll. Välj hörlursutrustning med knapparna på en av öronkåporna så att du enkelt kan justera ljudet utan att behöva stanna.

Den andra faktorn du måste tänka på när du köper utrustning för cykelhörlurar är märket. Välj ett välrenommerat varumärke baserat som erbjuder kvalitet och högteknologisk utrustning för cykelhörlurar. Kvaliteten på varumärket kan bedömas genom kundrecensioner online som publicerats av andra användare online och de önskade byggspecifikationerna som det kommer med. Se till att en garanti erbjuds för enheten med tanke på ju längre garanti desto bättre kvalitet på hörlursutrustningen som erbjuds.

Den tredje faktorn du bör tänka på är hörlurarnas förmåga att isolera och avbryta olika ljudaspekter när du cyklar. Välj ett par hörlurar med ljudisolering och avstängning för att förhindra att du hör ljud omkring dig. Denna funktion kan vara väldigt användbar i vissa fall medan den i andra kan vara skadlig. Om du åker på en trafikerad väg se till att funktionen är avstängd så att du kan höra fordonen runt omkring dig för att undvika en olycka.

Hörlurar med öppna öron

Hörlurar med öppna öron möjliggör fullständig medvetenhet om ljuden runt cyklisterna. Dessa hörlurar är fantastiska eftersom de inte faller ur örat, vilket gör att du måste pilla med dem när du cyklar. Vissa cyklare säger att hörlurar med öppna öron inte erbjuder den överlägsna ljudkvaliteten hos andra modeller, men designen är ganska lätt att vänja sig vid och dessa hörlurar är säkra.

Som du kan föreställa dig lämnar hörlurar med öppna öron dina öron helt öppna. De sitter på dina kinder och sänder ljudvågor genom kindbenen. Många cyklister älskar dessa hörlurar och tycker att de är idealiska för långa turer.

Loose Ear Fit Hörlurar

Hörlurar med loose ear passform ger en viss medvetenhet om omgivande ljud och de kommer aldrig att falla ur dina öron. Eftersom deras design är in-ear-baserad, är hörselförmågan lite nedsatt så det är viktigt att vara uppmärksam när du bär dessa hörlurar.

Många av dessa hörlurar är trådbundna, och vissa cyklare klarar sig helt enkelt inte bra med trådbundna modeller. Varje ögonblick av klumpighet kan resultera i att hörlurarna dras ut ur dina öron. Du kan till och med bli distraherad om du måste fortsätta justera dina kablar så att de inte kommer i vägen.

In-ear brusreducerande hörlurar

Ljudkvaliteten är nästan alltid bättre med in-ear brusreducerande hörlurar. Men dessa typer av hörlurar är designade för att utesluta omgivande ljud, vilket innebär att hörseln är nedsatt liksom säkerheten.

Hitta ett bra par av dessa hörlurar och du behöver förmodligen inte oroa dig för att de ska ramla ur dina öron, och du kommer att höra din musik precis som du vill. Men tänk på att säkerheten vid ridning bör vara första prioritet.

Istället för att försöka ta reda på vilka typer av hörlurar som är säkrast, mest bekväma och idealiska för musik, överväg att utrusta din cykel med en trådlös högtalare. Boombotix Boombot REX eller Clean Motion Sonika är perfekta lösningar för ryttare som gillar att kryssa med låtar som spelar i bakgrunden men som också är intresserade av säkerhet.

Säkerhet

Säkerhet först. Cykling har potential att vara farlig. Du måste vara försiktig, och vi vill absolut inte förlora en av våra cyklande bröder eller systrar till en olycka som kan förebyggas.

Så, är hörlurar och öronsnäckor farliga att ha på sig när man cyklar?

Sanningen är att ingen riktigt vet. Det har inte gjorts några omfattande studier, och det finns inga starka bevis på något sätt.
Vissa studier tyder på att att bära hörlurar minskar din medvetenhet om trafiken runt dig. Andra studier tyder på att att bära hörlurar kan dränka mycket onödigt omgivningsljud och göra dig mer uppmärksam på verklig fara.

Eftersom det inte finns något definitivt svar, se bara till att du känner dig säker och att du känner dig medveten om trafiken och farorna runt dig. Om du börjar använda hörlurar när du cyklar för första gången bör du börja använda dem på lägre volymer. Där det är möjligt bör du också överväga att bära bara en öronsnäcka.

Oavsett vilket bör du också vara medveten om att det är olagligt i vissa länder runt om i världen att använda hörlurar när du cyklar. Vissa tillåter dig att använda en men inte två hörsnäckor.

Se till att följa lagen var du än befinner dig. Vi vill inte att du ska få böter som kan undvikas.

Varaktighet

Svett på långa turer kan negativt påverka elektroniska enheter. De bästa cykelhörlurarna kommer att ha svett-och vattenresistens på hög nivå, som Soundcore Spirit X Sports Earphones. Hörlurar och öronsnäckor av god kvalitet kommer också att ha en hög IPX-klassificering.

IPX7 är det högsta betyget du kan förvänta dig. Detta betyg kommer att ge mycket motstånd mot både svett och regn på dessa långa vinterturer. En IPX7-klassificering innebär också att du enkelt kan tvätta dina öronsnäckor eller hörlurar under kranen.

Bluetooth

Anslutningens kvalitet och stabilitet är något du bör vara uppmärksam på. Det finns inget värre än att ha en elektronisk enhet vars signal hela tiden slutar fungera.

Teknikutvecklingen går snabbt, och nu har till och med några av de billigare hörsnäckorna utmärkt Bluetooth-anslutning.

Batteritid

En 8-timmars batteritid är ganska standard och helt acceptabelt för ett par öronsnäckor eller hörlurar som du tänker använda för cykling. Något utöver detta kommer sannolikt inte att behövas om du inte gör en lång turné eller ett cykelpackningsäventyr.

Många av de hörlurar som vi har granskat erbjuder möjligheten att ladda öronsnäckorna via fodralet när batterierna är urladdade. Det är en användbar funktion i allmänhet, men vi tror att den har begränsad användning för cyklister eftersom de flesta av oss är osannolikt att vilja ta ut något annat än det nödvändigaste när vi är ute på våra turer.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är mycket subjektiv. Vissa av hörlurarna och hörlurarna har utmärkt ljudkvalitet, men ljudsignaturen kan vara helt fel för lyssnaren. Vanligtvis kan mixen ha för mycket eller för lite bas.

Om du behöver en framträdande bassignatur finns det gott om moderna hörlurar för detta. Om du behöver något mer välbalanserat måste du söka lite hårdare för att säkerställa att du får hörlurar med ett plattare svar.

När det gäller ljudkvaliteten, för ett mer framträdande basljud, rekommenderar vi att du tar en titt på Powerbeats. För ett mer balanserat ljud är Bose-öronsnäckorna svåra att slå.

Cykelhörlurar måste vara vattentäta och svettsäkra

Om du aldrig cyklar i regnet eller knappt svettas, kan du förmodligen hoppa över det här avsnittet. Om du behöver lite vatten- eller svettmotstånd, läs vidare!

För att mäta hur effektiv en enhet är för att hålla vatten från den använder vissa hörlursföretag något som kallas IP-kod. IP-koden (International Protection Rating eller Ingress Protection Rating) definieras som ”graden av skydd mot inträngning av damm, oavsiktlig kontakt och vatten i elektriska kapslingar.”

Enheter citeras vanligtvis som IP(X)(Y), där (X) och (Y) är siffror. (X) är graden av skydd mot damm och (Y) är graden av skydd mot vatten. Den enkla versionen är att ju högre siffror desto bättre!

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg