Tips för att Välja och Använda Hörlurar för Träning

bodybuilder 925770 1280

Ingenting är bättre än musiken i dina öron när du bänkpressar eller sätter fart på löpbandet. Att hålla energin igång medan du engagerar din kropp är avgörande för ditt mentala tillstånd. De flesta fitnessentusiaster älskar att förbli fokuserade och eliminera allt som skulle störa deras set eller rutiner. För att hjälpa dig välja rätt utrustning kommer jag att jämföra hörlurar och hörlurar för gym.

Många människor älskar att träna med usik och vissa går till och med så långt som att skapa en spellista för gym. Att lyssna på musik medan du tränar kan förbättra ditt humör och öka din uthållighet. Högt tempo musik kan få dig att pumpa och göra dina träningspass produktiva. Du kan också bli motiverad och blockera distraktioner med musik på gymmet. Vissa människor hävdar att träna utan musik kan vara överväldigande tyst och till och med tråkigt. Med det sagt, vad är bäst: hörlurar vs hörlurar för gymbruk?

Hörlurar vs hörsnäckor

Som med allt annat när det kommer till träning måste det vara bekvämt att lyssna på musik medan man tränar. Du vill inte nå upp var tionde minut för att säkerställa att din ljudenhet sitter korrekt.

Det finns två primära alternativ när det gäller att träna med musik:

 • Hörlurar
 • Hörsnäckor

Låt oss titta på skillnaderna mellan dessa två alternativ, deras fördelar och nackdelar.

Använda hörlurar på gymmet

Dessa kan vara trådbundna eller trådlösa. Vissa modeller går över örat medan vissa sitter direkt i örat. Hörlurar är designade för att passa tätt mot ditt huvud med hjälp av ett band som löper över toppen av ditt huvud och kopplar ihop båda hörlurarna.

Fördelar

 • Hörlurar som går över örat ger en högre ljudkvalitet eftersom de täcker området utanför örat
 • Med hörlurar kan du blockera alla omgivande ljud och få ett fylligare ljud
 • När du har hörlurar på är enheten nästan alltid synlig, vilket avskräcker andra gymbesökare från att försöka småprata och distrahera dig
 • Jämfört med hörsnäckor har hörlurarna en mer pålitlig och definierad konstruktion, vilket gör dem lättare att greppa och hålla på plats

Nackdelar

 • De kan bli skrymmande och obekväma att använda
 • Hörlursmodeller som går över hela örat kan fånga svett på grund av värmen du producerar när du utför en aktivitet
 • Att bära hörlurar kan förstöra håret på grund av det åtsittande bandet, och om detta stör dig kanske du måste träna med en hatt på
 • Hörlurar är fantastiska för att lyfta vikter, bänkpress, marklyft och andra liknande träningspass. Dessa typer av övningar kräver inga kraftiga rörelser, så du är inte orolig för att dina hörlurar ska glida av.

Användea hörsnäckor på gymmet

De flesta hörsnäckor har vanligtvis en sladd som du kan ansluta till din telefon. Men nyare Bluetooth-modeller som trådlöst ansluter till din telefon är nu tillgängliga.

Det finns också olika former och storlekar – från cirkelformade och fyrkantiga knoppar till knoppar som efterliknar formen på din hörselgång.

Fördelar

 • Hörsnäckor som är designade för formen på din hörselgång har en perfekt passform och sitter kvar under hela träningspasset
 • Till skillnad från hörlurar är öronsnäckorna inte skrymmande, de är ganska bekväma och lätta att träna med
 • Du behöver inte oroa dig för överdriven svettning när du använder hörsnäckor

Nackdelar

 • Hörsnäckor som kommer med sladdar kan fastna i utrustningen medan du tränar.
 • Många sladdlösa öronsnäckor har inte lång batteritid.
 • Du kommer att upptäcka att öronsnäckor är relativt lätta att tappa bort jämfört med hörlurar.
 • Med hörlurar får du inte lika mycket brusreducering som hörlurar erbjuder. Vissa modeller är fantastiska och drar på sig, men du kan verkligen inte jämföra ljudkvaliteten de flesta gånger.
 • Öronsnäckor är perfekta för att springa på löpbandet, hoppa, hoppa jack och övningar som kräver mycket rörelse. De är mindre benägna att falla av eller flytta position eftersom dina hörselgångar håller dem på plats.

Vad du ska titta efter när du köper hörsnäckor eller hörlurar

Här är några saker du bör hålla utkik efter när du köper hörlurar kontra hörlurar för gym:

Ljudkvalitet: du vill inte träna med hörlurar eller öronsnäckor som producerar svagt ljud. När du tränar måste du komma in i musiken för den där extra pumpen
Vattentät: även om du aldrig behöver träna i regnet, tro det eller ej, kan svett förstöra din ljudenhet. Håll utkik efter vattentäta eller vattenbeständiga sorter
Korrekt passform: de idealiska hörlurarna eller öronsnäckorna ska sitta bekvämt och säkert. Du vill inte oroa dig för att justera enhetens position regelbundet när du tränar.

Hörlurar måste anpassa sig till din träning

Over-ear-headset kan komma i vägen när du idrottar, så löpare och gymbesökare väljer vanligtvis in-ear-hörlurar. Men typen av hörlurar bör inte vara de köpkriterier du tar hänsyn till. Beprövade öronproppar, eller öronadaptrar, som passar i hörselgången – även känd som hörsnäckor – är särskilt praktiska, medan modeller med plaststruktur och inga separata öronadaptrar är mindre så.

Gummifästen har även fördelen att de finns i olika storlekar. Öronkrokar, som är fästa på öronsnäckorna, kan också ge extra stöd för att förhindra att knopparna faller ut. Du bör dock tänka på att de sitter på huden och därför även kan störa sporten.

Viktiga funktioner för sporthörlurar

Uppenbarligen kan löpning vara en svettig aktivitet, så hörlurar som är avsedda att användas under jogging bör vara vattentäta.

Ingress Protection-klassificeringen, eller IP-koden, ger information om hur resistenta hörlurar och andra elektroniska enheter är mot vatten. Dessa anges som ett tvåsiffrigt nummer (t.ex. IP 65). Den andra siffran avser vattenskydd. Vi rekommenderar en skyddsklass på minst 4. Detta indikerar att hörlurarna är skyddade mot sprutvatten och inte kommer att skadas även vid regnskurar.

Den första siffran anger ”beröringsskyddet” – med andra ord om hörlurarna är skyddade mot damm. Högtalare och hörlurar med betyg på 5 och högre är skyddade mot dammuppbyggnad.

Snubbla inte över din kabel

Anslutningskabeln mellan dina hörlurar och inmatningsenheten kan ofta begränsa din rörelsefrihet. Den kan trassla sig, vara för iögonfallande eller för kort när den ligger i byx- eller jackfickan. Den bästa lösningen är att ta bort kabeln helt och hållet. Nuförtiden är Bluetooth-komponenter så små att de kan integreras även i in-ear-hörlurar. Våra Bluetooth-hörlurar låter dig njuta av din musik när du är på språng utan att behöva krångla med kablar.

Ha alltid kontroll över din musik

Även om du har en bra träningsspellista kanske du fortfarande vill hoppa över en låt då och då. Den är därför praktisk om du inte behöver ta ut din smartphone eller iPod ur väskan, fickan eller hållaren för att kunna använda den. Lösningen? Kontrollknappar, som fästs direkt på hörlurarnas kabel. Om du inte använder en kabel (se ovan) kan du fästa enheten på en sportrem så att den lätt kan nås när som helst.

Kontrollera alltid brusreduceringsfunktionen

I många hörlurar (naturligtvis dyrt) finns det en funktion som kallas brusblockering som blockerar alla yttre buller, och när du tränar behöver du alltid den här funktionen för när det kommer till ljud skapar den fortfarande distraktioner och distraktioner är det inte passar dig speciellt när du lyfter lite hög vikt. Så om du vill fokusera på din träning, leta efter brusblockerande funktion. Nuförtiden erbjuder allt fler hörlurar detta men de kommer kräva lite mer energi än vanliga hörlurar, men de kommer att vara värda dina pengar.

Kontrollera om hörlurar passar din örontyp

Det låter konstigt men vi har alla olika typer av öronhål som att någon kan ha stora eller små och du ska köpa hörlurarna beroende på din örontyp, för om du köper en olämplig kan du få ont i örat. Så innan du köper en hörlur, kontrollera din öronstorlek och köp enligt dem så att du blir bättre när du lyssnar på lite musik under ditt träningspass.

Trådlösa hörlurar är mycket bättre

Vissa människor gillar inte trådlösa hörlurar men när du tränar, då kommer ett par trådlösa hörlurar att vara väldigt praktiskt.

När du använder trådlösa hörlurar medan du tränar behöver du inte oroa dig för att justera hörlurkablarna, och det kommer att minska din stress. Jag vet att det finns några trådlösa hörlurar som är lite dyra men om du har lite extra pengar så tveka inte att spendera på dem för i slutändan är det kvalitet som spelar roll och nuförtiden är det lite dyrt.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg