Köpa Hörlurar till Barn- Vad du bör Tänka på

music 4092614 1280

Det finns många saker att tänka på när du ska köpa ditt barns första par hörlurar. Här är några säkerhetstips, plus en köpguide.
Tekniken har förändrat i stort sett allt om våra liv och påverkar även hur våra barn leker. Småbarn använder nu telefoner för att antingen lyssna på sin favoritmusik eller för att spela spel.

När du äntligen har valt att köpa hörlurar till dina barn kan det tyckas bekvämt att bara köpa vanliga vuxenhörlurar till dem. Detta är dock inte alltid det bästa alternativet eftersom du kan utsätta dem för risk för hörselnedsättning.

Det är därför barnvänliga hörlurar är mer att föredra här eftersom de inte bara är tillverkade med deras specifika behov i åtanke, de är också i allmänhet mer kompatibla och säkrare att använda.

Det finns flera viktiga saker du bör tänka på när du köper hörlurar till dina barn och vi har lyft fram de fem bästa sakerna du bör hålla utkik efter. De bästa hörlurarna för barn är de som har volymkontroll och är av tillräcklig storlek, det finns andra faktorer att ta hänsyn till, men vi tror att dessa två är de viktigaste.

Volymbegränsande förmåga

Världshälsoorganisationen (WHO) uppger att cirka 1,1 miljarder tonåringar och unga vuxna löper risk att drabbas av hörselnedsättning och detta kan främst tillskrivas dagens bullriga teknik som smartphones och ljudenheter. Det är därför det är ett steg i rätt riktning att skaffa volymbegränsande hörlurar för dina barn.

Även om det inte finns en obligatorisk standard för den maximala volymen för hörlurar, anger American Academy of Pediatrics (AAP) att bullergränsen för barn under 12 år är 85 decibel (dB). Å andra sidan säger andra organisationer som WHO och International Telecommunication Union (ITU) att barn ska lyssna på enheter som inte är högre än 75 dB.

Volymbegränsande hörlurar sänker ljudnivån genom att använda motstånd som är inbäddade i kabeln eller RCA-kontakten.

Trådbunden eller trådlös

Trådbundna och trådlösa hörlurar har var och en sina egna för- och nackdelar och du bör ta hänsyn till detta när du väljer en för dina barn.

Brusreducering

Brusreducerande teknik är inte precis en nödvändighet för ditt barns hörlurar, men det är definitivt en trevlig funktion att ha. Om du är villig att spendera lite mer för att ha råd med de avancerade hörlurarna med brusreducering, så är det en värdefull investering för att skydda ditt barns hörsel.

Med mindre buller utifrån som läcker in i öronen kan de lyssna på musik eller ljud med lägre volymer. Dessutom är den här funktionen bra om dina barn ska tillbringa tid i miljöer med mycket buller, som nära en flygplats eller en trafikerad motorväg.

Storlek

Storleken är också en av de viktigaste faktorerna du bör ta hänsyn till när du köper hörlurar till dina barn. Beroende på ditt barns ålder och storleken på deras öra, kanske de föredrar lämplig storlek på öron- eller ytteröronkåpor på sina hörlurar istället för öronklämmor eller öronsnäckor. Dessa ger dem vanligtvis den mest bekväma passformen samtidigt som de är säkrare på huvudet också.

Hållbarhet

Hållbarhet är viktigt på grund av de möjliga saker som kan hända med ditt barns hörlurar som:

  • Att tappas på golvet
  • Ständigt vikas och viks ut
  • Snabbt stoppade i deras väskor
  • Onödigt ryck i vajern
  • Naturligt slitage av saker

Även om högre kvalitet och dyrare hörlurar tenderar att vara mer hållbara och hålla längre, kan det definitivt hjälpa att bara lära dina barn att vara försiktiga med sina tillhörigheter.

Vad är den säkra ljudfrekvensen för barn?

Sjukvårdsexperter säger att 82 decibel är säkert i allmänhet. För ditt barn bör det vara mindre än 82 dB. eftersom öronen på barn är känsliga och exponering för högre ljud kan skada dem allvarligt.

Enligt forskning är det i allmänhet säkert att lyssna på musik på 80 procent av den maximala volymnivån i 60 minuter, men för barn kan dessa 60 minuter också vara skadliga. Ditt barns öron behöver lite tid för att anpassa sig till den högre volymnivån.

Dessa oskyldiga vet inte ens att högre volym kan skada deras öron så det är din plikt att rädda deras öron från högre volym. Jämfört med vuxna är deras inre öron ömtåliga och känsliga, det är därför de är mer utsatta för bullerrelaterade hörselskador.

Ljud som mjuk musik, viskning, normal konversation, bakgrundsmusik, dammsugare betraktas generellt som säkert ljud medan buller från tung trafik, elgräsklippare, fönsterluftkonditionering överstiger det säkra antalet.

Jag vill tipsa om väldigt enkla men mycket användbara tips som hjälper till att skydda ditt barns ömtåliga öron.

Hur skyddar du ditt barns hörsel?

Det är helt klart att du inte kan undvika hörlurar för barn helt, varken ljud utifrån som trafik eller gräsklippare men du kan ta några steg som:

  • Testa hörlurarna innan du köper. Kontrollera vilken maximal volym den har. om du känner att det är riktigt säkert för ditt barn, gå bara vidare
  • Undvik att bära hörlurar i många timmar oavbrutet. säg till dem att ta paus efter varje timmes användning
  • Utbilda ditt barn om säkra lyssnarmetoder. Berätta för dem hur skadligt det kan vara att lyssna med högre volym
  • Undvik strikt att bära hörsnäckor för ditt barn. Hörlurar är alltid ett säkrare alternativ jämfört med hörlurar
  • Föredra brusreducerande hörlurar annars kommer ditt barn att försöka höja volymnivån på bullriga platser som kan skada hans öron

Lätt att använda

Ditt barn behöver en enhet som är lätt att använda. Många gånger har vi problem med att hitta kontrollknappar på våra hörlurar. Detsamma bör inte hända med ditt barn så du måste köpa användarvänliga hörlurar till dem.

Kontrollknappar och pekkontroller som spela/pausa, höja eller sänka volymknapparna ska vara lätta att klicka på.

Hörlurar ska vara lätta att bära och de ska inte rymma mer utrymme i ditt barns resväska. Hörlurar som förbrukar mer utrymme kan kännas som en börda när ditt barn åker på picknick eller familjeresa.

Den måste ha möjlighet att använda dem med tråden såväl som trådlöst. Du vet att barn inte håller sina saker snyggt och rent. Så dina hörlurar måste komma med en solid och tålig väska som skyddar hörlurarna.

Design och komfort

Barn gillar ofta snygga hörlurar med coola färger. Du kan få många alternativ med coola färger men hur är det med komforten? komfort är en annan viktig punkt du måste tänka på när du köper hörlurar.

Hörlurarnas pannband bör inte vara för styvt eller för löst. Den ska vara tillräckligt bekväm för timmars användning. Vaddering för pannbandet och kudden för öronkåpan ska vara tillräckligt tjock.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg