Vanliga problem med Bluetooth Hörlurar

music 4085626 1280

Det finns många problem som kan påverka lyssningsupplevelsen för dina Bluetooth-hörlurar, men ibland är lösningen enklare än du tror.

De bästa Bluetooth-hörlurarna erbjuder oslagbar rörelsefrihet, med en trådlös anslutning som gör att användarna kan njuta av sitt ljud även under intensiva träningspass utan att besväret med sladdar och sladdar tynger ner dem eller begränsar deras rörelseomfång.

Men när dina Bluetooth-hörlurar får dig att ta bort dem för att klia dig i huvudet eftersom du inte kan ta reda på varför de inte fungerar korrekt, kan du känna dig besviken och irriterad. Det är lätt i dagens värld att förvänta sig att tekniken fungerar med en knapptryckning eller ett enkelt röstkommando. Men även de bästa Bluetooth-hörlurarna kan uppleva vanliga problem som ofta är enkla att åtgärda, om du först förstår orsaken.

Så vad är några typiska problem som användare kan uppleva med sina Bluetooth-hörlurar, och hur löses de?

Parningsproblem

Det vanligaste problemet med Bluetooth-hörlurar är korrekt parning med en enhet. Även de bästa Bluetooth-hörlurarna kan ibland inte ansluta till din smartphone, vilket gör dem i princip värdelösa för dig, vilket kan vara extremt frustrerande. Innan du ger upp och drar ut dina gamla trådbundna öronsnäckor finns det några enkla felsökningslösningar som kommer att lösa problemet med dina Bluetooth-hörlurar oftare än inte.

För det första måste dina hörlurar vara kompatibla med din enhet: iPhones måste köras minst iOS 7 för att stödja Bluetooth Smart Ready-parning, medan Android-enheter måste köra minst Android 4.3 (allt äldre är i grunden ett fossil på det här sättet punkt).

Se sedan till att du har aktiverat Bluetooth-anslutningen på din telefon (eller enhet) och att din telefon och hörlurar inte är mer än tre fot från varandra. Även om de bästa Bluetooth-hörlurarna vanligtvis har ett bredare räckvidd, löser det ofta problem med den första parningen när de flyttas närmare varandra.

Se dessutom till att stänga av eller ta bort alla enheter som kan störa din anslutning. Ibland beror problemet på att dina Bluetooth-enheter försöker para ihop med andra enheter i närheten (Wi-Fi-routrar kan också orsaka störningar). Slutligen, se till att du följer tillverkarens instruktioner eftersom kopplingsstegen varierar för olika enheter – vissa Bluetooth-hörlurar kräver speciella steg för att slutföra kopplingen, som att ange en sifferkod eller att trycka på en knapp medan din enhet söker så att dina hörlurar kan upptäckt.

Anslutning Koppla från

På grund av karaktären hos en trådlös enhet kommer dina bästa Bluetooth-hörlurar att kräva ett fritt utrymme mellan din telefon eller annan enhet och receptorerna på hörlurarna. Om din anslutning bryts, hackar eller avbryts, se till att det inte finns något fast mellan din enhet och dina hörlurar.

Se också till att din enhet är placerad på samma sida av kroppen som ditt headset. Om den förlorade anslutningen fortfarande är ett problem, förkorta räckvidden genom att bära telefonen på en armbandshållare. Anslutningen kan också förloras om dina andra enheter är i närheten och dina hörlurar är förvirrade och försöker ansluta till något annat.

Enligt Popular Mechanics kör Bluetooth på samma våglängd som många andra enheter, inklusive Fitbits, trådlösa tangentbord och till och med mikrovågor. Även de bästa Bluetooth-hörlurarna kan ha problem i livliga stadsområden med flera enheter i närheten. Om du tar bort och parar ihop dina enheter på nära håll och utan störningar kan problemet lösas.

Federal Communications Commission (FCC) arbetar för att lösa detta problem genom att utöka det tillgängliga spektrumet för vanliga enheter. Slutligen kan en anslutning gå förlorad om din batteriladdning är låg, så det kan vara en bra idé att kontrollera batterinivån om din anslutning tappar eller stammar.

Statisk i ditt ljud

Det finns få saker som är mer irriterande än statisk störning av ditt ljud när du lyssnar på musik, tittar på en video eller spelar ditt favoritspel medan du använder hörlurar. Även de bästa Bluetooth-hörlurarna kan vara känsliga för enstaka störningar.

Men om du ofta får statiska avbrott kan du prova att koppla bort hörlurarna i trettio sekunder och sedan ansluta dem igen och para ihop dem igen. Att minska avståndet mellan din enhet och dina hörlurar kan också lösa statiska problem, trots vilken räckvidd dina hörlurar annonserades för att ha. Om du upplever något av dessa vanliga problem, lämna inte din enhet förrän du har provat dessa enkla lösningar för vanliga anslutningsproblem med de bästa Bluetooth-hörlurarna, ofta är problemet enkelt att lösa.

Vanliga problem med parkoppling av Bluetooth-hörlurar och öronsnäckor

Innan vi dyker in i de vanliga korrigeringarna för Bluetooth-parningsproblem, vilka är några av dessa problem?

 • Ljudet fungerar bara i ett öra.
 • Inget ljud släpps alls från hörlurarna eller hörlurarna.
 • Telefonen läser inte hörlurarna eller headseten.
 • Det går inte att para ihop hörlurar eller öronsnäckor.
 • Förvrängt ljud kommer ut från hörlurarna eller hörlurarna.

Varför parning misslyckas

Här är de vanligaste orsakerna till att parkoppling mellan din telefon och öronsnäckorna eller hörlurarna misslyckas. Se till att kolla upp detta först innan du kan tänka på andra felsökningstekniker.

 • Enheterna kan vara utanför räckhåll. Försök komma närmare vår telefon/laptop och se om öronsnäckorna eller hörlurarna paras ihop.
 • Bluetooth är inte aktiverat. Se till att dubbelkolla att Bluetooth på båda enheterna är på.
 • En enhet är avstängd. Antingen har en av enheterna tagit slut eller så var den bara inte påslagen. Dubbelkolla för att se till att botenheter verkligen är på.

Andra felsökningstekniker

Om du har dubbelkollat ​​med de vanligaste orsakerna till att Bluetooth-parning misslyckas, här är ett par korrigeringar du kan göra.

 • Kolla tillverkarens webbplats. På många hörlurs- och öronsnäcktillverkares webbplatser finns det ett avsnitt med vanliga frågor och deras svar. Se till att kolla där och se om något av deras svar kan fixa dina piringproblem. Instruktionsboken som följer med enheten bör också innehålla steg för att åtgärda vanliga problem.
 • Koppla bort andra enheter. Anledningen till att din telefon inte ansluter till dina öronsnäckor eller hörlurar kan bero på att den är ansluten till en annan bluetooth-enhet. Dubbelkolla och koppla bort den från vilken annan enhet som helst om den var ansluten. Du kan också överväga att stänga av alla andra enheter som stöder Bluetooth så att du bara har två enheter att arbeta med.
 • Ladda batterierna. Bluetooth ansluter normalt inte när batteriet är lågt. Se till att ladda batterierna på dina enheter och försök att para ihop igen.
 • Se till att båda enheterna är kompatibla. De grundläggande Bluetooth-funktionerna på dina headset bör vara kompatibla med din telefon. Det finns dock andra funktioner som att svara eller lägga på samtal, förbättrat ljud, röstuppringning som kanske fungerar eller inte, beroende på Bluetooth-versionen på din telefon. Kontrollera tillverkarens webbplats för att se om de stöds.
 • Återkoppla hörlurar. Ibland kan det vara så enkelt att åtgärda parningsproblemen som att koppla bort enheterna och para ihop dem igen.
 • Rensa Bluetooth-cache. Parningsproblem är ibland en indikation på att Bluetooth-cachen är skadad och att rensa den skulle fungera. På en iPhone eller iPad kopplar du bort alla dina Bluetooth-enheter och startar sedan om enheten. På Android, Öppna appen Inställningar, gå till Appar, välj Bluetooth, tryck på Lagring och rensa sedan cacheminnet.

Många av oss använder inte trådbundna hörlurar eller öronsnäckor längre till förmån för trådlösa Bluetooth-versioner. Men om du är som jag har du förmodligen stött på många problem med att vissa trådlösa Bluetooth-hörlurar och öronsnäckor inte kopplas ihop ordentligt med din enhet. Och det räcker för att du ska vilja slänga dem alla i papperskorgen. Men innan du gör det, ge dessa snabba lösningar ett försök först.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg