Problem med Marshall Hörlurar – Vanliga Lösningar & Guide

pexels photo 1057712

Marshall hörlurar har ett brett utbud av hörlurar och hörlurar med ett fantastiskt modernt utseende, men de har fortfarande några retrodesignelement från deras berömda gitarrförstärkare.

Även om de är ett högkvalitativt varumärke och gör en mycket pålitlig produkt, är de inte immuna mot problem och defekter.

Dessa problem kan variera från mindre till allvarliga, men det finns lösningar för många av dem.

Problem med volymen och ljudisolering

Marshall-hörlurar är bra för att lyssna på musik med höga volymer eftersom de har stora drivrutiner, som hjälper till att producera utmärkt ljudkvalitet trots sin lilla storlek.

Det finns många fall där volymen sjunker efter några månaders eller års användning.

Vissa hörlursdelar är gjorda av plastmaterial som kan oxidera med tiden och orsaka läckage efter ett tag.

De två vanligaste områdena där detta inträffar är vid hörlursuttaget/kabeluttaget och inuti öronkåporna.

Du kanske vill överväga att köpa en ny uppsättning hörlurar eftersom de kommer att vara mindre benägna att få oxidationsproblem än de som tillverkades för länge sedan.

Stabilitets- och hållbarhetsfrågor

Stabilitets- och hållbarhetsproblem med Marshall-hörlurar är vanliga, men du kan undvika dem genom att helt enkelt köpa ett par hörlurar designade för att hålla.

Marshall är en välkänd tillverkare av högkvalitativa ljudprodukter.

Många av deras produkter har utmärkta recensioner och betyg från kunder.

De anses vara ett av de främsta hörlursmärkena globalt, och de erbjuder ett brett utbud av hörlurar för varje genre, inklusive studiohörlurar.

Även om du köper en Marshall-hörlur från en officiell Marshall-webbplats, är det inte garanterat att det kommer att vara av kvalitet eller passa dina behov.

Det är enkelt för någon att sälja en falsk produkt på internet, så du bör alltid köpa din produkt personligen.

Hörlurskontrollerna fungerar inte

Om dina Marshall-hörlurar inte fungerar som de ska kan du utföra några felsökningssteg för att åtgärda problemet. Om hörlurskontrollerna inte fungerar korrekt, kontrollera följande:

Om något har fastnat där, använd ett föremål som en tandpetare eller en nål för att rensa ut området. När du har rensat bort skräp från kontrollerna, försök igen för att säkerställa att de fungerar korrekt.

Dålig ljudkvalitet på Marshall-hörlurar

Det vanligaste problemet med Marshall-hörlurar är en försämring av ljudkvaliteten. Detta händer vanligtvis på grund av en dålig anslutning mellan kabeln och hörlursuttaget.

Du måste kontrollera om det finns en lös koppling mellan dessa två punkter. Dra åt dem vid behov. Om det fortfarande inte finns någon förbättring av ljudkvaliteten, försök att byta ut kabeln.

Du kan enkelt köpa ersättningskablar till dina Marshall-hörlurar online. En trasig kabel kan ofta vara orsaken till den dåliga ljudkvaliteten på dina hörlurar.

Inget ljud i en hörlur

Kontrollera att hörlurskabeln är helt ansluten till din ljudkälla. Dra försiktigt i hörlursuttaget för att säkerställa att det sitter stadigt på plats. Om dina hörlurar har en inbyggd volymkontroll, se till att den inte är nedsänkt eller avstängd.

Kontrollera om det finns några skador på kabeln nära uttaget med öga för revor eller fransar.

Kontrollera om det finns ljud från dina andra hörlurar för att avgöra om det finns ett problem med ljudkällan.

Om du bara hör ljud från ena sidan av dina andra hörlurar måste du byta ut din ljudkälla (om du till exempel använder en iPod, prova att lyssna på en annan enhet).

Om båda sidor fungerar på det andra paret hörlurar är det något fel på ditt ursprungliga team, och de kommer att behöva repareras eller ersättas av Marshall.

Problem med kontakter och ledningar

Om dina hörlurar inte fungerar är det första du bör göra att se till att din ljudenhet är påslagen och att kontakten är korrekt ansluten till uttaget.

Kontrollera uttaget på din enhet för damm eller annat skräp som kan hindra anslutningen från att göras korrekt.

Du kan också behöva prova ett annat par hörlurar för att verifiera att problemet inte ligger hos din ljudenhet snarare än i dina hörlurar.

Om du har verifierat att problemet ligger i hörlurarna och inte din enhet, kan det bero på en felaktig kontakt. Försök att rengöra kontakten enligt tillverkarens instruktioner; om detta inte fungerar, kontakta Marshall för ytterligare hjälp.

Ljudet stängs av

Om ditt ljud stängs av med jämna mellanrum eller bara kommer ur en hörlur, beror det förmodligen på en lös anslutning eller felaktiga drivrutiner.

Du kan åtgärda detta genom att byta ut ljudjacket och se till att båda ändarna av din kabel är ordentligt anslutna och korrekt.

Om detta inte fungerar kan du behöva byta ut dina drivrutiner.

Om du använder dem på en dator, kontrollera att hörlursuttaget är helt inkopplat i ljudporten.

Du kan också behöva kontrollera din dators ljudinställningar – om en annan ljudenhet väljs som din primära uppspelningsenhet kan det orsaka problem med dina Marshall-hörlurar.

Öronkåpor är för täta

Om öronkåporna på dina Marshall-hörlurar är för snäva och fortsätter att falla av, få inte panik! Titta på snabbkopplingsfunktionen på båda sidor av öronkåpans pannband.

Nyckeln är att se till att båda sidor är i samma position.

Om den ena sidan är något lägre än den andra kommer dina hörlurar att sitta tätare.

Du kan också sträcka ut dina Marshall-hörlurar.

Kontrollera att båda sidorna av pannbandet är synkroniserade – om den ena sidan är något lös eller stram, justera den tills den är jämn med den andra sidan, och du borde vara bra att gå.

Felaktig laddning/laddningsproblem

Ett vanligt problem med Marshall-hörlurar är att vissa modeller inte slås på eller laddas när de är anslutna till en strömkälla.

Felaktiga kablar eller adaptrar eller, i mer extrema fall, ett fel i själva hörlurarna kan vara orsaken.

Om dina hörlurar inte slås på kan orsaken vara en trasig kabel eller adapter. Detta kan hända om kabeln sträcks för långt eller dras ut ur hörlursuttaget utan att först kopplas ur.

Du kan köpa en ersättningskabel online hos många återförsäljare, inklusive Amazon och eBay. Om problemet faktiskt är med adaptern, måste du överväga att köpa en direkt från Marshall.

Mikrofonen fungerar inte

Mikrofonen på ett par Marshall-hörlurar fungerar bara om din mobiltelefon stödjer det.

Om din telefon inte hjälper med en fjärrkontroll och mikrofon, fungerar inte mikrofonen på hörlurarna.

Om du har en Android-enhet eller en äldre iPhone-modell som inte stöder fjärrkontroller, kommer mikrofonen inte att fungera.

Allmänna för- och nackdelar med Marshall-hörlurar:

Fördelar:

 • Lång batteritid
 • Högkvalitativt ljud
 • Gott om kraft för bas
 • Bekväm passform
 • Brusreducering
 • Du kan använda den på flyg

Nackdelar:

 • Svårt att ansluta med mikrofonen
 • Ingen volymkontroll på hörlurarna
 • Obehagligt efter en lång lyssningssession
 • Ibland för liten för personer med stora huvuden
 • Dyra

Slutsats

Marshall-hörlurar kombinerar företagets ikoniska utseende med ett kraftfullt ljud. Företaget tillverkar flera olika stilar av hörlurar tillgängliga i olika färger.

Marshall-hörlurar har några vanliga problem, allt från att de har en tendens att falla ur dina öron till att de inte fungerar.

Som tur är kan du enkelt lösa de flesta problem med Marshall-hörlurar.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg