Vad är On Ear Hörlurar? Vad du Bör Veta!

headphone 1868615 1280

On-ear hörlurar vilar på dina öron. De är mindre och lättare än over-ear-hörlurar, vilket gör dem lätta att bära med sig. Omgivningsljud är fortfarande hörbart i begränsad utsträckning, vilket gör on-ear-hörlurar säkrare i trafiken.

Eftersom öronkuddarna trycker på dina öron kan on-ear hörlurar göra eller bli obekväma snabbare än over-ear hörlurar.

On-ear-hörlurar bärs på öronen och väger mindre än over-ear-hörlurar. Båda bärmetoderna har sina för- och nackdelar. I den här artikeln kommer vi att berätta mer om dessa.

Vilka är de olika typerna av hörlurar?

När du väljer hörlurar finns det tre grundläggande typer av hörlurar: in-ear, on-ear och over-ear hörlurar.

Som namnet antyder är in-ear-hörlurar, eller öronsnäckor, små knoppar som du kan placera i örat. De är också kända som intra-aurala hörlurar. De finns i flera stilar, går in i örats skal, vilar i hörselgången eller loopar över baksidan av örat. Variationer på dessa finns, men hörsnäckor är ett enkelt koncept.

Over-ear hörlurar, är de vanligaste bland musiker och musikentusiaster. Om du letar efter bästa möjliga ljud, erbjuder dessa den bästa täckningen över örat och har vanligtvis den bästa ljudkvaliteten och lyssningsupplevelsen. De flesta modeller är också brusreducerande.

On-ear täcker ett mindre utrymme och vilar precis över dina öron. Skillnaden mellan over ear och on ear hörlurar är mestadels storleken på öronområdet och hur detta påverkar hörlurarna. De är mindre och mer mångsidiga och tenderar att vara billigare än skrymmande headset.

Om du aldrig har burit en viss typ av hörlurar tidigare, överväg att kolla in en teknikbutik och be om en demo. Precis som kläder eller skor är hörlurar något som du bör prova för storlek först.

Bärbarhet

När det kommer till portabilitet är öronsnäckor och vissa on-ear-hörlurar ett säkrare kort än stora, klumpiga over-hear-hörlurar. Många on-ear-hörlurar kan läggas i en ryggsäck eller handväska för enkel resa. Även om vissa modeller av over-ear-hörlurar också är hopfällbara, kanske dessa inte är lika hög kvalitet som andra modeller.

Om du gillar att träna medan du lyssnar på musik, kanske du föredrar att också välja hörsnäckor. Öronskydden på traditionella hörlurar kan bli våta av svett, och de är mer benägna att falla av när du springer. Du kan behålla ett par billiga öronsnäckor för att träna och använda riktiga hörlurar för seriöst lyssnande.

Bullerisolering

Over-ear-hörlurar har den bästa meritlistan för brusreducering. Eftersom de sitter hela vägen över ditt öra kan mindre ljud komma förbi dem för att nå dig. Bristen på störningar utifrån är viktig vid inspelning i studior, så många professionella over-ear-hörlurar blockerar omvärlden helt.

Om du vill fortsätta en konversation eller höra världen omkring dig medan du njuter av musik är on-ear-hörlurar mycket säkrare. Detta gäller speciellt om du åker kollektivt, så du förblir medveten om vad som händer runt omkring dig.

Bekvämlighet och komfort

För dem som använder hörlurar under långa perioder åt gången är over-ear-hörlurar och öronsnäckor att föredra framför on-ear-hörlurar. Eftersom on-ear-hörlurar sitter ovanpå öronen kan de klämma ihop dem, vilket gör dem obekväma att ha på sig under långa perioder.

Om du bär stora hörapparater eller BTE-hörapparater är det verkligen det enda alternativet att gå över örat. Du behöver något som passar bekvämt över din hörapparat, och den stora kudden med over-ear-hörlurar gör detta enklare.

Många over-ear hörlurar kommer med kuddar som vilar mot huvudet, vilket gör dem bekväma för bäraren. Hörsnäckor kan bli obekväma med tiden, särskilt om de är större än örat eller kanalen.

Även om komfort är viktigt, bör du undvika att bära hörlurar för länge, eftersom det konstanta, direkta ljudet kan bli högt och tröttsamt för dina öron.

Ljudkvalitet

Återigen erbjuder over-ear-hörlurar den mest uppslukande upplevelsen av hög kvalitet. Proffs använder over-ear-hörlurar eftersom de erbjuder den rikaste ljudkvaliteten och de är tillräckligt stora för att innehålla mer ljudteknik. Inte alla over-ear-hörlurar ger oklanderligt ljud, men några av de bästa hörlurarna är over-ear.

Om du bara lyssnar på musik i bakgrunden, eller inte lägger märke till de små detaljerna i det du lyssnar på, är det ingen idé att spendera en förmögenhet på dyra over-ear-hörlurar. Du kan hitta en lika trevlig upplevelse i välgjorda öronsnäckor eller on-ear-hörlurar.

Ljudläckage

Åker du kollektivt, eller vill du inte störa din granne på flygplanet? Ljudläckage är ett problem, särskilt när du använder on-ear-hörlurar. Eftersom de inte täcker hela örat, kan det finnas luckor där ljud kan glida igenom.

Om ljud kan komma in genom hörlurarna kan det också komma ut. Om du inte är sugen på att dela med dig till din sittplatskamrat på din musik eller podcast, kan du överväga hörlurar över örat. Hörlurar är inte mycket bättre när det gäller ljudläckage, beroende på vilken design du får.

Trådlöst?

Bluetooth-hörlurar är på modet och blir allt mer populära. Trådlösa hörlurar har exploderat i popularitet det senaste året, men trådlösa hörlurar har funnits ett tag. Tidigare modeller hade fläckiga kopplingar till sina ljudkällor, men tekniken har förbättrats till den grad att dessa är ett gångbart alternativ för seriösa lyssnare.

Om du värdesätter anslutning och hatar sladdar kan Bluetooth vara ett utmärkt val för dig. Många människor har allvarliga problem med kablar som hänger ner medan de försöker röra sig, träna eller utföra sysslor. Trådlösa hörlurar eliminerar störningarna, vilket gör det lättare att fortsätta med ditt företag.

Alternativa alternativ

Som nämnts ovan har Bluetooth öppnat en mängd olika möjligheter för både musiklyssnare och hörapparatbärare. Om du är en del av båda grupperna bör du titta på hörapparater utrustade med Bluetooth-anslutning och direktströmning. Dessa funktioner låter dig länka din hörapparat till din telefon, så att du kan njuta av musik eller poddsändningar utan krångel.

Vissa hörapparatmodeller stöder direktströmning och är kompatibla med ett antal streamingprogram som Spotify. Genom att göra det enklare för dig att lyssna på dina favoritartister och poddsändare, eliminerar de behovet av otympliga hörlurar, sladdar och lätt trasiga tillbehör.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg