Hörlurarna Ramlar ur Öronen – Lösningar och Tips

samsung 605439 1280

Se till att du sätter i hörsnäckorna ordentligt. De måste sitta tätt och stadigt i örat för att de inte ska ramla ut. Du bör inte tvinga in dem; om de inte passar bra kan du behöva överväga att ändra spetsstorleken. Rengör inte öronen för mycket heller; lite öronvax kan faktiskt förbättra greppet.

Om du har gjort allt detta och letar efter några användbara och unika tips för att hålla dina öronsnäckor i öronen … fortsätt läsa.
Tips om hur du förhindrar att hörlurar faller ut

Dessa tips är beprövade. Jag hoppas att ett (eller några) av dessa tips hjälper dig att lösa ditt problem åtminstone tills dina öron anpassar sig till den nya formen.

Slutmålet ska alltid vara en bekväm, säker passform. Sluta inte prova nya lösningar förrän du känner att dina öronsnäckor är bekväma att bära.

1: Bär dina hörlurar på rätt sätt

Det kan hända. Du har precis fått nya hörsnäckor, och låt oss inse det. Vissa av dem kan vara ganska ”avancerade”. Hur man sätter dem i eller på kan vara en inlärningskurva.

En annan fråga är att alla hörsnäckor har en ”vänster” och en ”höger” hörsnäcka. Om du använder dem fel kommer det inte att vara bekvämt alls.

För att lösa detta, kolla bara efter markeringarna ”L” och ”R” på öronsnäckorna för att veta vilken som går vart. De flesta öronsnäckor har en tydlig design som bestämmer vilken som går vart.

Apple Airpods har en distinkt svans som ska vara vänd nedåt, och högtalaren ska vara vänd framåt när den sätts in.

Med någon av de andra generiska designerna spelar det inte så stor roll om du bär vänster öra i höger öra, så låt oss fortsätta leta för att ta reda på vad som kan få dina hörsnäckor att falla ut.

2: Sträck ut örsnibbarna innan du sätter i hörsnäckorna

Ja, det kan vara dina öron. Hörselgången är ganska smal, och det kan vara bra att försöka manipulera örat lite när du sätter in dem.

Om du inte gör detta kommer dina öronsnäckor inte att sitta tillräckligt djupt, och det kan leda till att de faller ut.

Tänk bara på hur du sätter in öronproppar. Om du är som jag måste du dra tillbaka örsnibben en aning innan du försöker få i öronproppen. Prova samma metod med dina hörsnäckor.

Dra försiktigt baksidan av örsnibben med din motsatta hand. Detta bör öppna upp hörselgången tillräckligt för att du ska kunna sätta i hörsnäckan.

När du släpper örsnibben kommer hörsnäckan att sitta tätt.

3: Sätt i dina hörsnäckor ordentligt i dina öron

Om du känner att din hörselgång är bra, se bara till att du har satt in hörsnäckan ordentligt i öronen. Du måste ge dem en lätt knuff när du har satt in dem bara för att få dem att stanna.

Den knepiga delen här är att se till att du inte trycker in dem för djupt. Allas öron är olika; om din hörselgång är ganska kort kan du lätt överdriva det.

Syftet är att passa dem säkert, men inte att de ska kittla dina trumhinnor. Om ljudet också är för nära dina trumhinnor kan du riskera att skada din hörsel.

När du är nöjd med att de sitter ordentligt i, skaka bara huvudet lätt för att se till att de inte kommer någonstans.

4: Linda hörlurskabeln runt öronen

Låter roligt, men det kan faktiskt vara väldigt effektivt. Istället för att låta kabeln hänga ner, vänd kabeln så att den pekar uppåt och linda den sedan över örat så att den dinglar längs baksidan.

Detta kommer att erbjuda lite stabilitet och se till att de inte faller ut.

Det hjälper i princip att bära kabelspänningen, så det lägger inte till någon dragkraft på dina öronsnäckor.

Kabelanslutningen brukar också vara den första som går när det gäller skador, så denna metod skyddar även din kabelanslutning till högtalarna.

5: Använd hörsnäckor med krokar

Dessa är relativt nya, men de ökar snabbt i popularitet. Vissa hörsnäckor säljs med krokar, men du kan även få avtagbara krokar separat.

De är gjorda av mjukt silikon, och du hittar en krok för alla märken av hörsnäckor. Du får också generiska krokdesigner, men chansen att de passar Apple Airpods är liten.

Det jag älskar med krokar är komfortfaktorn, jag har tillgripit att vira min kabel runt örat för att säkra öronsnäckorna, men det kan vara lite obehagligt.

6: Skaffa öronvingar till dina hörlurar

Öronvingar eller öronkrokar, vad är skillnaden? Öronvingar passar på insidan av ditt öra för att hålla dina hörsnäckor på plats, medan öronkrokar sitter i ytterkanten, bakom örat.

Det är lätt att missta det ena för det andra, men när du väl har provat dem har de flesta en preferens.

Det har definitivt blivit vanligare att se öronsnäckor designade med vingar, och de gör verkligen ett bra jobb med att säkra öronsnäckorna.

7: Överväg att komma bakom halssnäckorna

En av de mest irriterande effekterna av att dina hörsnäckor ständigt faller ut är att de slutar släpa i golvet.

Genom att använda öronsnäckor som ansluts bakom nacken, kommer de bara att falla så långt som till halsen – om de faller ut.

En av de extra fördelarna med dessa öronsnäckor är att trycket tas bort från sladden, så det blir mindre drag och därmed mindre chans för dem att hoppa ut.

Det finns också några riktigt coola designer där ute, mycket inriktade på människor som älskar att träna med musik.

Det hjälper till att hålla sladden ur vägen, vilket ger dig total träningsfrihet.

8: Undvik att sätta spänning på dina hörlurars sladd

Alla dessa mönster hjälper till att ta bort spänningar från sladden. Men vad händer om du behöver en lösning för de hörsnäckor du redan har?

Tja, det första du behöver göra är bara att kontrollera att det är lite slack på vajern, den borde inte dra.

Ibland om du har telefonen i fickan kan sladden vara för kort och dra i öronsnäckorna.

Om du tycker att sladden är för kort, överväg att skaffa en adapter för att förlänga den, eller gå trådlöst. Det borde lösa spänningsproblemet.

9: Köp trådlösa hörlurar

Sladdar fastnar och de kommer i vägen. Varje dragning leder till att dina hörsnäckor faller ut. För att lösa detta behöver du lite ny teknik—trådlösa öronsnäckor.

Det är en livsförändrande upplevelse om du inte har provat dem tidigare. Total rörelsefrihet. Detta eliminerar helt problemet med sladd och erbjuder så många extra fördelar.

Trådlösa öronsnäckor är designade för att stanna.

Om du är sugen på att testa trådlöst, men lite orolig för att de också ska falla ut, se bara till att skaffa öronproppskrokar eller vingar.

10: Prova de olika öronproppar som följer med dina hörsnäckor

Dessa små proppar är förvånansvärt användbara. Spetsen du använder just nu kan vara antingen för stor eller för liten; många tillverkare av hörsnäckor inkluderar nuförtiden en mängd olika proppstorlekar med sina öronsnäckor – gratis – eftersom komfort och passform är viktigt.

Om du inte fick det med dina öronsnäckor är det synd men det är inte världens undergång, eftersom du kan få ett set online – och de är ganska billiga.

Allt du behöver göra är att hitta ett fint litet set som erbjuder dig alla storlekar så att du kan prova dem.

Om du köper ett set, överväg att skaffa skumspetsar medan du håller på, de håller lite bättre än silikonspetsar.

11: Öronsnäckor från minnesskum kan förhindra att hörsnäckor faller ut

Om du verkligen vill gå ut och ha superbekväma öronsnäckor på samma gång, välj tips med minnesskum.

Du vet hur ibland silikonspetsarna bara känns som att de trycker, och de formar sig inte riktigt bra.

Det är därför minnesskum är så bra; den passar DITT öra perfekt. Den antar din unika form, vilket gör att den sitter perfekt. De har också den extra bonusen med exceptionella brusreducerande egenskaper.

Hur man förhindrar att Apple Airpods faller ut?

Apple Airpods är i en egen liga. Om du har problem med dem är det bäst att hitta en lösning så fort som möjligt. Ingen vill ta itu med det problemet att förlora en Airpod.

Det finns några DIY-hack du kan prova, som att linda en bit flexibel tråd (du kan linda in tråden med eltejp för komfort) och sedan skapa en böj som går över örat.

Men låt oss inse det, Airpods är ganska eleganta och ett gör-det-själv-jobb, ja, det gör dem inte snyggare.

Ett bättre alternativ, välj några supersnygga Airpod-specifika vingar eller krokar. Dessa kommer att säkra dina AirPods och hålla dem snygga och eleganta.

De är gjorda av silikon, så de är superbekväma. Du kan också få dem i en mängd olika storlekar och former, vilket säkerställer att du får den bästa passformen för ditt öra.

Även om du förmodligen inte kommer att hitta den här typen av tillbehör från våra vänner på Apple, kan du hitta massor av tredjepartstillverkare på Amazon.

Se bara till att du väljer en som har bra recensioner och som du tycker ser bra ut och ser ut att ge dig en säker och bekväm passform.

En av de oväntade fördelarna med att faktiskt använda krokar eller vingar med dina Airpods (särskilt om dina inte passar bra), är att de kommer att förbättra den övergripande ljudkvaliteten. Detta på grund av den bättre passformen.

13: Överväg att skaffa hörlurar för mindre öron

Ibland är det inte tillräckligt att använda mindre hörsnäckor – du måste faktiskt välja hörsnäckor som är speciellt utformade för små öron.

Problemet är inte ditt yttre öra (de bitar vi kan se), det är innerörat eller hörselgången som kan orsaka dina problem.

Kvinnor är mer benägna att ha detta problem. I genomsnitt tenderar det kvinnliga örat att vara mindre än en mans öra, men det betyder inte att män inte kan ha samma problem.

Du måste hitta öronsnäckor som använder en mikrodrivrutin. För att få själva öronsnäckan mindre måste tekniken vara mindre.

14: Svettsäkra öronsnäckor är designade för att inte falla av

Jag är säker på att svett förmodligen är anledningen till att de flesta normala öronsnäckor faller ut under en löprunda, så hur är det med svettsäkra öronsnäckor?

Det fantastiska är att de faktiskt är designade för att stanna i örat. Vattentäta är bättre, men svettsäkra kommer med de flesta av samma fördelar, förutom att du förmodligen inte borde simma i dem eller fastna i regnet för länge.

Svettsäkra öronsnäckor bör ha en lägsta IP-klassificering på 4 eller högre. Tillverkaren bör presentera denna information.

15: Överväg att använda over-ear hörlurar istället för in-ear hörlurar

Over-ear hörlurar kommer att lösa en hel del problem. För det första kommer det inte att finnas något ”in” som kan falla ut.

Det finns också ett pannband över huvudet, så de kommer inte någonstans. Slutligen är de riktigt bekväma, särskilt om du redan har ett problem som en liten hörselgång.

Det finns några riktigt bra design och märken där ute, från skrymmande för galet bra ljud, till trådlösa och eleganta för jogging.

Varför är passform viktigt?

Att få en bra passform är extremt viktigt när du använder öronsnäckor. Om dina öronsnäckor inte sitter korrekt eller inte skapar en bra tätning, kommer de att fortsätta att falla av eller så kommer du att märka en minskning i ljudkvalitet, särskilt i basen.

Hur man får den bästa passformen

Vanligtvis kommer de flesta hörlurar med silikonspetsar i tre storlekar, small, medium och large.

Ibland får du även öronspetsar med flänsar. Mindre vanligt kommer vissa hörlurar att levereras med skumspetsar.

För att få den bästa passformen är nyckeln att få en tätning mellan öronspetsen och din hörselgång. Detta ger den isolering som behövs och skapar friktion som håller hörlurarna i dina öron.

Experimentera med öronsnäckor i olika storlekar tills du hittar en storlek som blockerar externt brus och passar ditt öra stadigt och bekvämt.

Det är inte heller ovanligt att ha en öronspets av olika storlek för varje öra (L, R).

Du bör kunna höra en tydlig skillnad om öronspetsen är ordentligt förseglad. Om hörlurarna är helt isolerade kommer du att höra mycket fylligare ljud, särskilt i basen med minimalt externt brus.

Du bör också känna ett lätt sug av luft i hörselgången där öronspetsen är framgångsrikt förseglad.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg