Hur Ska Hörlurar Sitta? Passform Hörlurar

people 2572958 1280

Det finns olika anledningar till varför människor använder hörlurar. För det första är det det bästa sättet att befria händerna från att hålla i telefonen medan du pratar med någon.

Bortsett från det är det också ett bra sätt att lyssna på musik eller något som är fritt från distraktioner. Oavsett anledningen är, måste du veta att det finns ett korrekt sätt för dig att bära dina hörlurar. Att inte kunna göra det kommer säkert att orsaka obehag från din sida.

Så efter att ha valt de hörlurar du vill ha på dig rekommenderar vi att du följer dessa steg för ultimat komfort, passform och prestanda:

Så här bär du hörlurar korrekt:

  • Välj vilken typ av headset du vill bära utifrån dina behov och vad som är bekvämt
  • Kontrollera etiketterna ”L” och ”R” nära öronkåporna
  • Haka fast den första knoppen i ditt vänstra öra och sedan följt av den högra
  • Placera pannbandet mitt på huvudet
  • Ta bort alla smycken

Även de bästa in-ear-hörlurarna, eller on-ear hörlurarna, kan låta hemskt och snabbt bli obekväma om de är för lösa, för åtsittande eller inte sitter bra i örat. Så få ut det mesta av dina hörlurar genom att följa dessa tips för att få rätt passform.

Välj rätt storlek och material för din öronpropp

Nyckeln till en korrekt hörlurspassform är att använda öronspetsen i rätt storlek. Så prova de olika storlekarna av skum- och silikonspetsar som följer med dina hörlurar. Skumspetsar är mer förlåtande för storleksskillnader, så de är ett bra alternativ för öron som är svåra att passa.

Även de bästa in-ear-hörlurarna, eller hörlurarna, kan låta hemskt och snabbt bli obekväma om de är för lösa, för åtsittande eller inte sitter bra i örat. Så få ut det mesta av dina hörlurar genom att följa dessa tips för att få rätt passform.

Välj rätt storlek och material för din öronpropp

Nyckeln till en korrekt hörlurspassning är att använda öronspetsen i rätt storlek. Så prova de olika storlekarna av skum- och silikonspetsar som följer med dina hörlurar. Skumspetsar är mer förlåtande för storleksskillnader, så de är ett bra alternativ för öron som är svåra att passa.

Att få hörlurar för träningen att passa bra är särskilt knepigt. Det ständiga draget i öronsnäckan när du rör dig kan lossa även väl insatta öronsnäckor

Prova att dra kabeln som ansluter dem bakom ditt huvud och runt toppen av varje öra. För öronproppar som är vinklade för att passa i hörselgången, placera sidan märkt ”L” i ditt högra öra och sidan märkt ”R” i vänster öra. Vissa hörlurar, så kolla innan du byter sida.

Se till att använda alla stabilisatorer som kan ha medföljt hörlurarna. Dessa plastbitar kilar in öronsnäckan på plats för att förhindra att den vickar när du rör dig.

Välj vilken typ av headset du vill bära:

Det finns olika typer av headset och hörlurar. Det bästa sättet för dig att välja är att känna till dina behov och att veta vad som är bekvämt för dig. Det som är bekvämt för en person kanske inte är bekvämt med den andra. Det är därför du också måste prova det först innan du köper.

Du kan välja mellan den som kan gå över huvudet, den du kan bära runt örat och den biten med hörsnäckor som kan bäras inuti örat. När du redan har bestämt dig för vilken av dessa designs och typer som kommer att fungera perfekt för dig, kommer det nu att vara bekvämare för dig att använda den och se till att du får ett par av de bästa hörlurarna.

Kontrollera etiketterna ”L” och ”R”

De flesta bryr de sig inte om etiketterna på öronkåporna. Detta är ett vanligt misstag som också är anledningen till att du inte kan njuta av den maximala ljudstyrkan och klarheten av ljudet som kommer från dina hörlurar. Innan du bär den, kontrollera efter ”L” som står för vänster och ”R” som står för höger tecken på öronkåporna.

Det finns en speciell anledning till att hörlurarna är märkta och det finns också en speciell anledning till att den ena delen ska bäras till vänster och den andra till höger. Detta är för maximal njutning av bra ljud. Om du inte kommer att följa den kommer du inte att njuta av musiken du lyssnar på.

Haka fast den första knoppen i ditt vänstra öra

Om du har hörlurar med hörsnäckor måste du sätta knoppen efter varandra. Du kan börja med ditt vänstra öra. Skjut den försiktigt mot hörselgången tills den vilar bekvämt i den yttre delen av öronhålet. Tvinga inte den här processen eftersom det kan skada ditt öra om du gör det. Du behöver inte sätta in dessa knoppar helt i hörselgången.

Upprepa med höger öra och justera efter behov

Nu när den andra knoppen vilar bekvämt på ditt andra öra kan du nu upprepa processen till ditt högra öra. Anledningen till att du måste göra det från det ena örat till det andra är för att du ska kunna justera det. Även öron kan ibland vara asymmetriska och du behöver bara sätta öronsnäckorna på ett sådant sätt att det blir bekvämt för dig.

Placera pannbandet mitt på huvudet

Om du har valt hörlurar med ett band som bärs över huvudet behöver du inte oroa dig för att placera knoppar inuti örat. Allt du behöver göra är att placera pannbandet mitt på huvudet för att se till att det inte glider eller faller. Du skulle märka att det sitter bekvämt på toppen av huvudet. Om passformen inte är rätt kan du bara justera den så att den sitter perfekt på huvudet och öronen. Öronkåporna ska sitta perfekt för dina öron och göra detta till en grund för din pannbandsjustering.

Ta bort alla smycken och liknande

Något av det mest praktiska och säkraste som du måste komma ihåg när du ska bära hörlurar är att ta bort alla smycken och öronkläder som du har på dig. På så sätt kommer du inte att uppleva smärta när öronkåporna bärs och det kan också orsaka obehag. Om du inte vill att dina hörlurar eller något av dina öronslitage ska skadas måste du ta bort det senare innan du bär hörlurarna.

Hur länge är det säkert att bära hörlurar?

Vi rekommenderar att du använder hörlurar i högst 90 minuter om dagen, med högst 80 % maxvolym. Om du använder hörlurar mycket är en bra regel att följa 60/60-regeln: använd hörlurar i högst 60 minuter åt gången vid högst 60 % av maxvolymen.

Vad händer om du använder hörlurar för mycket?

Om du bär hörlurar eller öronsnäckor för länge eller lyssnar på musik för högt kan det skada din hörsel eller göra att du får en öroninflammation.

Kan du sova med hörlurar på?

Enkelt uttryckt, ja. Men om du planerar att sova med hörlurar i kommer du att behöva undvika on-ear eller over-ear hörlurar eftersom de kan komma i vägen för dig att sova. Särskilt trådbundna hörlurar kan bli farliga eftersom sladden kan trassla ihop sig.

Om du planerar att sova med hörlurarna i för att blockera utanför buller, försök att hålla dig till genrer av musik eller podcaster som hjälper dig att sova. Vi rekommenderar också att du ställer in en timer på din telefon så att ditt ljud inte är på hela natten. Se också till att inte ljudet är inställt på för högt.

Klämkraft

Klämkraften avgör hur tätt hörlurarna sitter mot ditt huvud. En visuell inspektion hjälper inte eftersom det enda sättet att mäta klämkraften är att bära dem.
Att testa klämkraften visar dig var tryckpunkterna ligger, oavsett hur tjocka öronkuddarna är. Om det är för mycket kan du känna att ditt huvud har placerats i ett skruvstycke, särskilt om du bär glasögon. Om klämkraften är för lätt kommer hörlurarna sannolikt att glida av och falla med minsta nick eller vridning av huvudet.
Helst vill du ha hörlurar som ger en jämn klämkraft under all kontakt som hörsnäckorna gör. Om kuddarna trycker hårdare på tinningarna (eller någon mjuk vävnad) än de gör någon annanstans, kan du förvänta dig att området gör ont snabbare. Var extra försiktig om du bär piercingar, som kan uppleva ökad känslighet för direkt tryck.
Om du kan, använd hörlurarna i 30 minuter eller mer. Vem som helst kan utsättas för obehag under korta skurar, men du vill se hur bekväm du känner dig efter en längre period utan några pauser.
Vissa hörlurar kräver lite tid för att ”brytas in”. Produkter tenderar att vara styva direkt ur förpackningen, så att sträcka ut hörlurarna kan påskynda processen för att slappna av materialet. Hitta en stor boll eller låda (liknande eller större än din huvudstorlek) att placera hörlurarna på och låt den vara så i en dag eller två.

Vissa hörlursmodeller tillåter permanent manuell justering av pannbandet så länge du är försiktig. Fortsätt med försiktighet eftersom många har styv konstruktion och liten eller ingen flexibilitet.

Öronkupans djup och storlek

Även om djupet och storleken på öronkåpor har större betydelse i over-ear än on-ear hörlurar, så har de betydelse. Om öronkuddar och kuddar är grunda kan dina öron nudda eller gnugga mot insidan. Det kan vara en olägenhet eller till och med en deal-breaker. Vanligtvis placerar hörlurstillverkare tunt tyg över metallen eller plasten som rymmer förarna. Räkna inte med att ha en mjuk inredning för din känsliga hud.

Storleken och formen på over-ear kåpor kan vara lika viktiga. Om du någonsin har haft skor som är för små för dina fötter förstår du hur obehagligt det kan vara att stoppa in öronen i små utrymmen. Även mjuka läderkuddar kan kännas nötande med tiden genom konstant gnidning genom att flytta. De med piercingar kan också utsättas för mer irritation från klaustrofobiska öronkåpor.

De flesta over-ear kuddar/kuddar är en av tre former: cirkel, oval och D. Även om öronen är runda, är cirkulära kuddar/kuddar de mest kompatibla. De erbjuder vanligtvis gott om utrymme, och du behöver inte oroa dig för att vinkla hörlurarna. Ovala och D-formade kupor/kuddar tenderar att vara knepigare och mer speciella; de kanske inte alltid är i linje med öronens riktning.

De flesta hörlurar har öronkåpor som håller en rak linje med pannbandet, även om de flesta människor inte har öron som sitter helt vertikalt. Du kan dock hitta några hörlursdesigner som överväger naturlig anatomi.

On-ear hörlurar kan vara lättare att hantera eftersom det inte finns någon oro över djupet på kopparna. Du måste bestämma om storleken på dynorna spelar roll eller inte. Större on-ear kuddar/kuddar sprider klämkraften över ett större hudområde men lämnar mindre utrymme för justering. Mindre on-ear kuddar/kuddar är lättare att flytta runt för komfort men fokuserar mer direkt på just de ställena.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg