Tips för att välja Gaminghörlurar [Tips & Guide] Välja Gaming Headset

child 3264751 1280

Älskar du att spela men kämpar för att höra andra spelare? Här är våra bästa tips om vad du ska leta efter när du ska välja ett par högkvalitativa gamingörlurar.

Den viktigaste delen av alla spel är ljudet. Oavsett om du skjuter rörliga mål eller tävlar mot mållinjen, kommer dina spel att verka mer intensiva om du kan höra varje detalj. Om du inte är nöjd med ditt nuvarande ljud, eller om du försöker komma in i spelandet igen efter en paus och vill höra mer av action, så har vi skapat en guide som hjälper dig att köpa de bästa spelheadseten.

Vad du ska tänka på när du väljer ett headset

Roterande öronkåpor. Dessa gör det lättare att justera dem så att de passar över din hörapparat eller implantat. Större öronkåpor är mindre benägna att vidröra hörapparater eller implantat.

Aktiv brusreducering. Om du kämpar för att höra spelet framför bakgrundsljud, kan valet av brusreducerande hörlurar göra det lättare att fokusera på spelljuden.

Separat spel- och chattvolym. Detta kan göra det lättare för dig att kommunicera med andra spelare genom att sänka volymen på spelljuden och höja chattvolymen.

Lättviktsheadset. I allmänhet är det mindre benägna att lätta headset trycker ner eller lossnar hörapparater.

Justerbar bredd. Breda headset eller headset med justerbar bredd är mindre benägna att trycka ner din hörapparat eller processor på ett smärtsamt sätt. Mjuk stoppning gör också ett headset mer bekvämt att bära. Om möjligt, se om du kan prova ett headset innan du köper det.

Vad är ett spelheadset/gamingheadset/gaminghörlurar?

Ett spelheadset är utformat för att användas med datorer med olika spelkonsoler som PlayStation 4, Xbox One och PC. Men de flesta spelheadset används på PC, så om du spelar på din PlayStation 4 eller Xbox One måste du använda den med en handkontroll och se till att ditt headset är kompatibelt med konsolen.

En annan kritisk aspekt av ett spelheadset är att du kommer att vara bekväm att bära det under längre sessioner när du spelar dina favoritspel. Spelheadset ger dig vanligtvis också en konkurrensfördel eftersom du kan använda dem för att kommunicera, koordinera och lägga strategier med dina lagkamrater.

Varför välja ett spelheadset?

Svaret är enkelt: spelare föredrar att använda ett spelheadset för att fullborda ljudupplevelsen. Den har drivrutiner konstruerade för att lyfta fram ljuden i spelet och ofta en mikrofon för att prata med andra människor. Förutom det har vissa spelheadset också virtuellt 7.1 surroundljud så att du kan höra exakt vad som händer runt omkring dig, medan andra är gjorda för att ta bort externt brus så att du kan fokusera på ditt spel, även om du kanske inte behöver det i din rum.

För det mesta är ljudresponsen i ett gamingheadset mycket bättre än ett vanligt datorheadset, så det är idealiskt för både spel och musiklyssning. Den tillgodoser spelares behov genom att tillhandahålla förstklassigt ljud, vilket resulterar i verklig spelupplevelse genom att hjälpa dig att höra ljudet från landminor, utomjordingar och explosioner så tydligt som möjligt. Ett spelheadset är också lätt att glömma när det har på sig eftersom det är lätt och bekvämt.

En annan anledning till att köpa ett spelheadset är att spelheadset är gjorda för att accentuera ljuden i spelet så att det låter som att du är i spelvärlden. Detta kommer med många fördelar eftersom det kan hjälpa dig att hitta dina fiender snabbare i onlinespel.
Spelheadset är konstruerade för konkurrensfördelar för att kommunicera, koordinera och lägga strategier med lagkamrater.

En av huvudorsakerna är att headseten har mikrofonstöd, som vanligtvis har brusreducerande funktioner för att säkerställa att dina lagkamrater hör dig tydligt. Vissa spelheadset har också bättre surroundljud än headsetet på en vanlig dator. Standardhörlurar kan inte jämföras med gamingheadset med surroundljud när det gäller bild- och ljudbild, men det gör spelheadset och studioheadset med öppen rygg.

Vad ska man titta efter när man väljer ett spelheadset?

Nu när du vet vad ett spelheadset är och varför du bör köpa ett, måste du försöka hitta det bästa paret.

Det finns flera olika tillverkare av spelheadset som du kan välja mellan, som var och en producerar en rad produkter, inklusive headset som kan användas med både PS4 och Xbox One. Bland dessa tillverkningsföretag har i synnerhet ett företag haft betydande framgångar på grund av sin överlägsna kvalitet och moderiktiga design: Razer.

Ordet ”spel” eller ”gaming” används ofta eftersom de flesta headset är gjorda för spelbruk. Vissa headset är dock gjorda för att användas med musikindustrin också. Spelheadset kan köpas av både förstagångsköpare och erfarna användare. Problemet med spelheadset är att ordet ”spel” är anledningen till att märken sätter ett högt pris på dem. Var försiktig med ”spelheadset” som marknadsförs som hörlurar. Ljudkvalitetsskillnaden mellan ett gamingheadset och en hörlur är minimal.

Hur som helst är det inte alltid så. Du kan hitta spelheadset med hög kvalitet och överkomliga priser. När du väljer ett spelheadset måste du ta hänsyn till följande kriterier:

Billiga spelheadset

Om du väljer ett billigt spelheadset eller ett nybörjarheadset kommer du fortfarande att kunna höra och kommunicera med dina vänner. Du kanske inte får samma tillfredsställelse som du skulle få från ett dyrare gamingheadset, och jag ska förklara varför just nu. Drivrutinerna är aldrig tillräckligt bra för att producera bra bas eller högkvalitativ diskant med ett budgetspelheadset. De billigare hörlurarna har ofta heller ingen mute-funktion (för mikrofonen), och ljudkvaliteten förstärks inte av någon speciell programvara.

Naturligtvis kan ett spelheadset vara mer tillfredsställande om det har extra funktioner och bättre ljudprestanda. Men om du vill ha den bästa upplevelsen måste du lägga ut lite pengar för ett spelheadset värt dina pengar. Du kan få en anständig sådan för cirka 500kr, men vissa kostar mer än 2000 krSD.

När du letar efter ett spelheadset vill du vara säker på att ta hänsyn till vilken typ av spel du spelar. Vissa spel ger stöd för surroundljud, medan andra bara erbjuder stereoljud. Du bör inte köpa ett spelheadset för ett spel om det inte är kompatibelt, men kom ihåg att om du köper ett spelheadset för att dra nytta av surroundljud kan du alltid använda den funktionen på andra sätt.

Fundera på om du föredrar trådbunden eller trådlös anslutning och välj sedan den typ av sladd som fungerar bäst för dig. Mellan en kabel med ett 6,3 mm hörlursuttag och USB-uttag är du bättre med det senare.

Hur väljer jag ett spelheadset?

För att välja ett bra spelheadset rekommenderar vi att du vet vad du vill ha av ditt headset innan du köper ett. Vi har sammanställt en lista över några viktiga funktioner som varje spelare bör tänka på när de skaffar en ljudenhet:

Budget

Gaminghörlurar kan vara dyra – du kanske inte har råd med ett om det är för dyrt, men det finns också bra, billigare alternativ. Tänk på att ju fler funktioner och kvalitetskomponenter en produkt har, desto dyrare brukar den vara! Varumärke är också en faktor i priset på ett headset.

Vilka spel spelar du?

När det kommer till gaminghörlurar finns det några som är designade för specifika konsoler. Till exempel bör PlayStation 4-användare titta på headset som är speciellt gjorda för den konsolen. PlayStation 4 fungerar inte med alla spelheadset. Det fungerar med trådlösa headset som är kompatibla med konsolen, till exempel headset som använder 3,5 mm-uttag eller PS4:s egen standard för trådlös anslutning. Även om spelheadsetet du köper är kompatibelt med flera plattformar, se till att PS4 finns på listan över kompatibla plattformar.

Trådbundna gaminghörlurar

Trådbundna headset är billigare, bekvämare och ger en bättre ljudupplevelse när det gäller ljudkvalitet och 0 latens, men trådlösa är enklare att använda och bekvämare.

Den första fördelen med trådbundna headset är att de är billigare än sina trådlösa motsvarigheter. Priset beror på tillverkaren, men det är vanligtvis bättre att gå med ett trådbundet headset om du har en budget. Vissa billigare trådlösa spelheadset finns, men de har oftast kortare räckvidd och lägre ljudkvalitet. Det finns dock fördelar med att äga ett trådlöst headset också, som jag kommer att nämna inom kort.

En annan fördel med trådbundna headset är att de inte kräver några batterier eller laddning för ström vilket gör dem enklare att använda eftersom du inte behöver oroa dig för att ditt headset ska dö mitt i spelet eller att tappa kontakten med din dator eftersom det är slut på batteri.

Ändå är den viktigaste aspekten av trådbundna spelheadset att de är mer bekväma. De är mer hållbara och kommer med fler funktioner, särskilt när det gäller ljudkvalitet, varför de oftast låter bättre än trådlösa headset.

Trådlösa spelheadset

Trådlösa headset är bättre på vissa sätt. De är bekvämare eftersom de tillåter spelare att röra sig fritt utan att oroa sig för trassliga ledningar, vilket kan vara problematiskt när de spelar. Trådlösa spelheadset har vanligtvis ett väldigt högt pris, och det faktum att trådlösa headset kräver batterier och laddning för att driva dem gör att de kan ta slut.

En annan nackdel med trådlösa headset är att de vanligtvis har högre latens än trådbundna. Detta beror på att trådlösa headset kräver att data skickas via luften, vilket kommer att ta längre tid än om det bara skulle skickas via en tråd.

Vill du ha en mikrofon?

Vissa gamingheadset har en löstagbar mikrofon, medan andra redan har en inbyggd. Det är därför du bör veta vad du ska leta efter när du köper spelheadset. Nuförtiden har de flesta headset en mikrofon, så om du vill prata med dina lagkamrater är det mycket viktigt att mikrofonen är av hög kvalitet – för att göra det måste du kontrollera specifikationer och teknik som används.

Olika mikrofoner är gjorda för olika ändamål; till exempel är de grundläggande gjorda för att gömmas undan i vanliga hörlurar medan andra är gjorda för att användas specifikt för spel.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg