Vatten i Högtalare iPhone – Lösningar & Åtgärder

iphone 410311 1280

Din iPhone har tappats i vatten eller ett hav och nu har vatten fastnat i den. Detta kan orsaka dämpat ljud och skada enheten.
var det en lögn att min iPhone var vattentät?

En av de värsta möjliga känslan du kan ha som iPhone-ägare är att tappa den i vatten. Detta kan inkludera pölar, pooler, koppar, havet, tvättmaskinen och oftare toaletten. För vi vet alla att gå på toaletten utan din iPhone inte är någonting som de flesta gör.

Vad ska du göra om du har tappat din iPhone i vattnet? Om du har tappat din iPhone i något av ovanstående områden kan det finnas några tillfälliga problem. Det första problemet du kan stöta på är att din iPhone inte kommer att ha något ljud eller att högtalaren slutar fungera.

Sedan iPhone 7 släpptes har varje iPhone varit vattentät. Även om din iPhone kan överleva en längre vistelse under vatten, är det fortfarande möjligt för vatten att fastna i högtalaren.

För att bli av med vatten kan du behöva använda genvägen för lågfrekvent ljudton.

Apple Watch Series 2 och efterföljande modeller kommer med en inbyggd funktion som kallas Water Lock, som spelar upp en rad ljud som skakar enheten för att släppa ut vatten inuti Apple Watch.

Det liknar Water Eject-genvägen för iPhone – När genvägen är aktiverad spelas det ultralåga 165Hz frekvensljudet upp som hjälper till att trycka ut vatten som är fångat i högtalarna.

Hur använder jag appen Genvägar för att mata ut vatten ur mina iPhone-högtalare?

Programmet Genvägar laddas ner som standard. I programmet Genvägar navigerar du till Mina genvägar. Gå till sidan Mina genvägar och tryck på genvägen Water Eject till höger för att starta den.

Efter det måste du följa stegen nedan.

Steg för att ställa in Genvägar-appen för att mata ut vatten ur iPhone

Start tonen kommer att spelas i cirka 15 sekunder. I slutet kommer du att känna ett dunk samt höra ett ljud som kvittrar och få ett meddelande.

Tonen fortsätter att spelas när du trycker på stoppknappen på genvägen.

Du kan välja att veta mer om genvägen, uppdatera den och dela den och ge feedback.

Välj för att börja eller klicka på Spela för att aktivera lågfrekvent ljud och börja mata ut vatten från högtalarna. Den här genvägen kanske inte kan spola ut allt vatten i högtalaren, men det borde få ut en betydande mängd.

Även om du kanske attraheras av ljudet av de lägre frekvenstonerna under en lång tid, bör du inte göra det för länge, det kan vara skadligt för högtalarna du har.

Om dina iPhone-högtalare blev blöta kan du försöka fixa dem genom att torka ut dem helt och sedan använda en dammsugare för att ta bort eventuellt kvarvarande vatten.

Om det inte fungerar kan du prova följande metoder:

Kan du få ut vatten ur iPhone-högtalaren?

Ja, du kan få vatten ur iPhone-högtalaren. Om vattnet inte är för djupt och telefonen är avstängd kan du försöka skaka ut den försiktigt. Om det inte fungerar kan du prova att använda en dammsugare för att suga ut vattnet.

Kan du fixa en högtalare som blivit blöt?

Ja, du kan fixa en högtalare som blev blöt. Om högtalaren fortfarande fungerar, stäng av den och låt den torka. När det är torrt kan du sätta ihop det igen och det borde fungera bra. Om högtalaren inte fungerar kan du kanske åtgärda det genom att byta ut högtalardrivrutinen.

Hur får man ut vatten ur iPhone-högtalare utan ris?

Det finns några sätt att få ut vatten ur iPhone-högtalare utan ris. Ett sätt är att använda en dammsugare. Ett annat sätt är att använda en hårtork.

Varför låter ljudet på min iPhone dämpat?

Det finns några potentiella orsaker till att ljudet på din iPhone kan låta dämpat. En möjlighet är att du kan behöva justera volyminställningarna på din enhet. En annan möjlighet är att det kan finnas något som blockerar högtalaren på din iPhone, till exempel smuts eller skräp. Om ingen av dessa lösningar fungerar, är det möjligt att din iPhones högtalare kan vara skadad och behöver repareras eller bytas ut.

Hur får jag ut vatten ur min telefons högtalare?

Om vatten kommer in i telefonens högtalare är det bästa sättet att få ut det att använda en dammsugare. Slå på dammsugaren och håll telefonen nära dammsugarens öppning. Suget kommer att dra ut vattnet ur telefonens högtalare.

Hur kan jag torka min telefonhögtalare utan ris?

Det finns några sätt att torka ut din telefonhögtalare utan ris. Ett sätt är att använda en dammsugare. Slå på dammsugaren och håll telefonens högtalare nära avgasröret. Suget hjälper till att ta bort allt vatten som fortfarande finns i högtalaren. Ett annat sätt är att använda en hårtork. Håll hårtorken minst 18 tum bort från högtalaren och slå på den högt. Blås in luft i högtalaren tills den är helt torr.

Hur vet du om din telefons högtalare är skadad?

Det finns några sätt att se om din telefons högtalare är skadad. Om du inte får ut något ljud ur din högtalare, eller om ljudet är förvrängt, kan högtalaren vara skadad. Du kan också kontrollera högtalartelefonikonen i telefonens inställningar för att se om den är aktiv. Om det är det, men du inte får något ljud från den andra änden, kan högtalaren vara skadad.

Kommer det att fixa högtalaren om jag lägger min telefon i ris?

Det finns inget definitivt svar på denna fråga. Vissa säger att att lägga en telefon i ris kan hjälpa till att absorbera fukt och fixa en högtalare, medan andra säger att det inte är effektivt. I slutändan beror det på den enskilda telefonen och skadans omfattning.
Hur fixar man en dämpad högtalare på en telefon?

Om din högtalare är dämpad kan det bero på skräp eller vätska inuti högtalaren. För att fixa detta kan du prova att försiktigt blåsa in i högtalaren eller använda en tandpetare eller annat vasst föremål för att rensa bort skräp. Om problemet kvarstår kan du behöva ta din telefon till en tekniker.

Kan iPhone-högtalare repareras?

Ja, högtalarna på en iPhone kan repareras. Om högtalaren inte fungerar kan det bero på ett problem med kablaget eller själva högtalaren. Om problemet ligger i kablaget kan skadan ofta repareras utan att hela högtalaren byts ut. Om högtalaren är skadad kan den bytas ut.

iPhone har inget ljud efter att ha tappats i vatten /toalett/ vått

Steg 1

Det här kommer inte som någon överraskning, men det är det mest framgångsrika steget och är det du bör prova. Så se till att din iPhone är avstängd, ta också bort eventuella fodral eller stötfångare som finns på iPhone. Detta görs eftersom det kan sakta ner processen eftersom vatten fortfarande kan fångas i sprickorna.

När det är klart lägg också iPhone på en pappershandduk eller en extremt torr handduk och klappa ner iPhone för att ta bort eventuell väta som fortfarande kan ligga kvar. Ett annat steg att komma ihåg är att ta bort simkortet.

Om du har tid kan du också använda en tips för att ta bort eventuell fukt som kan finnas i hörlursuttaget eller dockningsladdaren. Nu kommer den viktigaste delen, du måste hitta lite ris, mer desto bättre. Riset ska helst ligga i en återförslutningsbar påse, om inte använd en skål och lägg sedan plastfilm över efter att iPhone har lagts i riset.

Så med den återförslutningsbara påsen lägg i iPhonen där med riset och tätningen. Då vill du hitta en sval torr plats som ett skåp eller skafferi.

Helst vill du lämna det där i 20-30 timmar för att maximera potentialen för att fukten absorberas från riset. Om du inte har råd med så många gånger borde 5-10 timmar räcka men många får inte ut den fulla potentialen av riset.

Steg 2

Om du absolut inte kan få tag på lite ris så är detta steg det näst bästa. Först vill du följa samma instruktioner ovan som att ta bort fodralet, torka iPhonen med en pappershandduk och ta bort simkortet. Och även tops-metoden för att ta bort mer fukt i hörlursjacket eller dockningsstationen.

Så för det här steget vill du slå in din iPhone i en pappershandduk, du behöver bara ca 1 eller 2 remsor. Placera iPhonen på pappershandduken och rulla ihop den så att iPhone är helt täckt.

När du har gjort detta, leta efter en torr och varm plats, helst skulle den bästa platsen för detta vara ett varmvattenskåp. Men om inte ett skafferi eller sluten hylla borde vara ok.

Med detta steg kommer du att vilja lämna den där i minst 2-3 dagar eftersom det tar längre tid att suga upp fukten. Om du får tag på lite ris inom den tiden kan du överföra iPhone till ris och följa steg 1.

Steg 3

Om inget av stegen ovan fungerar efter att ha lämnat iPhone i ris i över 24 timmar, finns det några uppföljningslösningar och korrigeringar som du kan prova för att även eliminera överskott av fukt eller vatten från iPhone. Genom att använda en hårtork på låg värme, håll den ovanför högtalarområdet och även hörlursuttaget.

Håll hårtorken på ett bra avstånd från iPhone för att förhindra att den överhettas. Du kan upprepa detta steg flera gånger för att säkerställa att eventuell fukt förångas av hårtorken. Se till att din iPhone är avstängd när du gör detta steg.

Steg 4

Ett annat sätt att ta bort eventuellt vatten är genom att föra in bomull  i docknings-/laddningsområdet och även i hörlursuttaget. Innan du sätter in bomullsknopparna kan du vrida bomullen något på ändarna så att den passar bättre in i håligheterna på iPhone.

Använd lite kraft när du rengör laddningsområdet, detta kommer också att ta bort eller ta bort all smuts eller smuts som kan ha samlats.

Steg 5

Som ett alternativ till att använda ris kan du använda Silica gel-paket som du med största sannolikhet kommer att hitta i ditt senaste par träningsskor. Försök hitta så många som möjligt och lägg dem sedan i en behållare med iPhone avstängd och vänta minst 24 timmar innan du slår på iPhone igen.

Steg 6

Om det inte löser problemet och du inte kan hitta ris, pappershanddukar, gelförpackningar eller bomullsknoppar, är en sista utväg att ställa din iPhone i solen. Även om detta inte är en idealisk situation, är det bättre än ingenting. Det enda är att du kommer att hoppas att det blir soligt.

Steg 7

I likhet med ovanstående hårtorksteg är en annan metod att använda en värmepistol eller fläkt. Observera bara att en värmepistol är mycket kraftfullare än en hårtork, så var extra försiktig om du gör det här steget och provar på egen risk!

Steg 8

Om det blir värre kan det vara bäst att prata med din mobiltelefonleverantör för support. Beroende på om du valde en försäkring för din enhet, kan du kanske göra anspråk på en ny iPhone om den inte kan repareras.

Vissa leverantörer kommer att ersätta din enhet eller kommer att ha en självrisk fördjupning på vilken försäkring du valde. Om du inte har något emot att vänta kan du också ringa Apple support om din iPhone fortfarande är under garanti.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg