Sonos Högtalare Problem – Vanliga Lösningar & Guide

pexels andrey matveev 5511714

I den här guiden kommer vi att prata om hur man åtgärdar de vanligaste Sonos-problemen

På grund av deras unika egenskaper har Sonos-högtalare blivit omåttligt populära. Sonos-högtalare ger en musikalisk upplevelse tack vare deras utmärkta ljudkvalitet och trådlösa anslutning.

Men som med många elektriska prylar kan du ibland ha problem med ditt Sonos-system. Många av dessa problem är vanliga bland användare och kan lätt lösas, men de flesta individer är omedvetna. Det är därför vi har sammanställt en lista med alternativ till några av de vanligaste Sonos-problemen på ett ställe så att du snabbt kan bota många problem på ett ställe.

Även om Sonos tillverkar några av de bästa flerrumshögtalarna på marknaden, garanterar det inte att du inte kommer att ha problem med dem. Nu kanske du har en uppfattning om några av de vanligaste Sonos-problemen och hur du löser dem.

Hur fixar jag när Sonos högtalare inte fungerar?

Vi har sammanställt en lista med alternativ till några av de vanligaste Sonos-problemen på ett ställe, så att du snabbt kan bota många problem.

En nätverksslinga är en av anledningarna till att Sonos-högtalare inte fungerar hela tiden. Så låt oss först definiera en nätverksslinga.

Högtalare 1 och 2 får en signal från routern via en trådbunden anslutning och trådlöst från varandra. Både högtalare 1 och 2 skickar två trådlösa signaler till högtalare 3.

Högtalarna kommer att bli förbryllade över en så intrikat koppling där de får signaler från många länkar, ungefär som vi skulle vara om tre eller flera personer pratade med oss ​​samtidigt. En nätverksslinga är precis vad det låter som, och det är därför din Sonos-högtalare kan sluta fungera.

Alternativet

När du väl förstår varför nätverksslingan orsakas av många signaler som matas in, är det enkla svaret att garantera att varje högtalare bara får en signal från en enda källa, antingen en trådbunden signal från routern eller en trådlös signal från andra Sonos-högtalare. Så du har två alternativ för att lösa en nätverksslinga:

Använd endast en Ethernet-kabel för att ansluta en Sonos-högtalare till routern. Slå sedan på wifi på den högtalaren så att den kan ansluta till alla andra högtalare trådlöst.

Eller: Om du har mer än en trådbunden högtalare ansluten till nätverket, slå på wifi på en av dem och lämna de andra avstängda.

Det kommer inte att finnas någon nätverksslinga eftersom ytterligare trådlöst länkade högtalare får en trådlös signal från bara en högtalare.

Sonos-högtalare kan vara direkt kopplade till din router med Ethernet-kabel, och de kan också anslutas med Sonos Connect, en trådlös signal. Du har tre Sonos-högtalare, som vi kallar högtalare 1, 2 och 3. Högtalare 1 och 2 använder en Ethernet-kabel för att ansluta till routern, och alla tre högtalarna har sin trådlösa anslutning.

Jag har problem med att ansluta min Sonos till min wifi-router

Till skillnad från andra Bluetooth-anslutna högtalare ansluter Sonos till ditt hems internetnätverk. Flera enkla reparationer kan göras för att garantera att din högtalare och router fortsätter att fungera tillsammans.
Innan du fortsätter, se till att enheten du vill strömma musik från är ansluten till samma wifi-nätverk som din högtalare. Och även, om du har anslutit till ett annat nätverk, måste du konfigurera om din högtalare.
Om du inte vill störa dig på wifi kan du alltid använda en Ethernet-anslutning för att ansluta högtalaren till ditt nätverk. Det här är inte det bästa alternativet, men det går om du planerar en fest och inte har tid att reparera problemet just nu.

Vad händer om min wifi-anslutning inte är tillräckligt stark?

Oavsett om du vill placera Sonos-högtalare i de bortre hörnen av ditt hus men inte är säker på om ditt wifi klarar uppgiften, kommer du att vilja få en Sonos Boost.

När du ansluter en Sonos Boost till routern kommer alla andra enheter i ditt hus att fortsätta att ansluta till routern normalt, med undantag för dina Sonos-produkter, som kommer att dirigeras till Boost via ett separat trådlöst nätverk.

Om du köper många högtalare kommer din Boost att hjälpa till att koppla ihop den trådlösa signalen från en enhet till en annan. Detta kan öka signalkvaliteten dramatiskt, särskilt i större hus.

Varför hoppar/stoppar mitt ljud hela tiden?

Du kan ha problem med trådlösa störningar från andra enheter i ditt hus om ditt ljud fortsätter att hoppa, pausa eller agera. Att byta den trådlösa kanal som ditt Sonos-system använder är ett sätt att förhindra störningar.

För ditt Sonos-system kan du ändra den trådlösa kanalen genom att utföra följande steg:

 • På en dator som är ansluten till ditt wifi-nätverk, skriv in din routers IP-adress i en webbläsare eller kör programvaran som följer med din router.
 • Justera routerns trådlösa kanal (om ”Auto” är aktiverat, stäng av den och använd kanal 1, 6 eller 11).
 • Om det behövs, spara ändringarna och starta om din router.

Sonos spelar inte musik.

Ett typiskt problem med Sonos-system är att musiken inte alltid spelas. Appen kanske inte kan spela musiken alls, eller så kanske den kan spela men utan ljud eller avbrott, till exempel ljud som bryts upp däremellan.

Alternativet

Om systemändringar orsakar problemet kommer en fullständig omstart att lösa problemet. Som tidigare sagt, återställ systemet helt genom att ta bort alla högtalare, starta om routern och sedan koppla in och återansluta högtalarna en efter en.

Wifi-störningar från utrustning som mikrovågor, videokameror och till och med lysrör kan vara en annan källa till detta problem. I en sådan situation är det bästa svaret att flytta dina högtalare bort från sådana prylar och placera dem någon annanstans.

Varför fungerar inte min Sonos?

Nåväl, kom nu till saken. Så eftersom ditt Sonos-system inte fungerar måste det finnas några skäl bakom det. Du står inför detta problem, och många Sonos-användare hävdar nu att deras Sonos-högtalare inte heller fungerar.

Så jag gjorde omfattande efterforskningar och hittade några vanliga problem som inte låter ditt Sonos-system fungera.

Okej, så här har jag beskrivit några Sonos-problem som du kan ställas inför och lägger deras lösningar för att lösa dem. Därför kan du snabbt åtgärda dessa problem om du någonsin måste ta itu med dem.

Sonos fungerar inte efter uppdateringen

Om du inser att din Sonos inte fungerar kan det bero på ditt Sonos-uppdateringssystem. Detta är ett av de vanligaste problemen med Sonos-högtalare som de flesta användare möter.

Tja, om det händer på grund av uppdateringen är det inte ditt Sonos-systems fel. Det är Wi-Fi-routern som orsakar det här problemet och låter ditt Sonos-system inte fungera.

När Sonos-uppdateringen är klar ställer din Wi-Fi-router in en ny IP-adress. Därför kan din router inte känna igen din Sonos-högtalare (hur du tar bort din Sonos-högtalare) (hur du tar bort din Sonos-högtalare). Som ett resultat slutar det att fungera.

Okej, få inte panik! Om du möter detta problem, här är lösningen-

 • Starta om din Wi-F-router fullständigt så kommer ditt Sonos-system att fungera perfekt. Men kom ihåg att detta inte är en permanent lösning för att undvika detta problem.
 • Om du vill fixa detta med en permanent lösning, ställ in en reserverad IP-adress för alla dina kontrollerenheter som är anslutna till din Wi-Fi-router.
 • Detta kommer att hjälpa till att förbli på samma IP-adress, och efter Sonos-uppdateringen hjälper det din router att känna igen högtalaren. Och förhoppningsvis behöver du inte möta detta problem.

Sonos fungerar inte med Spotify

Ett annat betydande problem du kan möta när du streamar musiktjänster är att ditt Sonos-ljudsystem kanske inte fungerar eftersom det inte kan ansluta till Spotify. Tja, om så är fallet, följ den givna lösningen för att lösa detta problem.

 • Se först till att du har uppdaterat ditt Sonos-system och Spotify-apparna med deras senaste version.
 • Sedan måste du starta om Wi-Fi-routern för att ansluta till Spotify igen. Men starta om hela systemet.
 • När du gör detta, skingra Spotify-tjänsterna från Sonos-appen.
 • Stäng Sonos-appen och öppna den igen.
 • När du har öppnat den igen lägger du till Spotify-tjänsten.
 • Nu får du förhoppningsvis tillbaka Spotify-tjänsterna igen, och din Sonos-högtalare fungerar!

Sonos befintliga system hittades inte

Sonos-systemet kanske inte fungerar eftersom dess befintliga system inte har hittats.

Om du upplever den typen av problem när du ansluter dina Sonos-högtalare kan det bero på problem med Sonos-anslutningen. Detta anslutningsproblem kan inträffa mellan dina Sonos-högtalare, appar och även dina routrar.

Om det händer, här är lösningen för dig att fixa det:

Kontrollera först din Wi-Fi-router och anslut Wi-Fi-anslutningen igen. Detta beror på att du har anslutningsproblem.
Dessutom skulle det hjälpa om du också startade om din Sonos-högtalare såväl som Wi-Fi-routern. Det kommer att hjälpa till att åtgärda problemet snabbare.

Sonos fungerar inte med TV (Samsung, Apple och Sony TV)

Ett av de vanligaste problemen som de flesta användare hävdar är att deras Sonos-system inte fungerar med TV:n. Detta problem är vanligare, särskilt i fallet med Samsung, Apple och Sony TV.

Du behöver dock inte oroa dig eftersom jag har en lösning för allt du behöver. Du måste följa instruktionerna nedan.

För Samsung TV

Om du har problem som ett ljudavbrott eller om din Sonos Beam inte får en signal från Samsung-TV:n bör du följa flera steg-

 • Först måste du starta om Sonos Beam såväl som din Samsung TV.
 • Kontrollera sedan om det finns en mjukvaruuppdatering tillgänglig för din Samsung TV.
 • Aktivera HDMI-CEC på Samsung TV.
 • Du måste testa en annan HDMI-kabel om denna kabel är tillgänglig.
 • Slutligen, starta om alla dina nätverksenheter.

För Apple TV

 • Om du upplever att Sonos Beam inte också fungerar med din Apple TV, här är lösningen på det här problemet-
 • Först måste du koppla in denna Apple TV via HDMI till din TV.
 • Efter det kopplar du även in Sonos Beam till din TV via HDMI-ARC-porten.
 • Se nu till att du har aktiverat HDMI-CEC för att dina kontrollerenheter ska fungera bättre.
 • Förhoppningsvis fungerar nu din Sonos Beam med din Apple TV, och du har ljudljudet som kommer från TV:n.
 • Men om det inte finns en HDMI-ARC-anslutning till din TV bör du välja en optisk ljudadapter som medföljer din Sonos Beam.

För Sony TV

Vissa användare klagar också på att de står inför ett problem med ljudavbrott eftersom deras Sonos Beam inte fungerar med deras Sony TV. Tja, här är en snabb lösning för att lösa problemet:

 • Först måste du se till att du har slagit på HDMI-CEC på din Sony TV. För Sony TV kallas HDMI-CEC för Bravia-länken.
 • Om din HDMI-ARC-port är avstängd fungerar inte ljudsystemet korrekt.
 • Starta sedan om din TV helt, men innan den kontrollen är alla programuppdateringar tillgängliga från Sony.
 • Koppla sedan ur den, ge den två minuter och koppla sedan in den igen.

Nu, förhoppningsvis, kommer alla dina ljudljudrelaterade problem att avvisas eftersom det uppdaterar din Sony TV:s OS med våld.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg