Yrsel av Hörlurar – Tips och Lösningar

music 5190768 1280

Brusreducerande hörlurar är en dröm för dem som reser ofta eller arbetar i bullriga miljöer. Men kan de göra dig yr? Det är vad många undrar över.

Mycket av det beror verkligen på modell och märke, och den enskilda personen.

Så, gör brusreducerande hörlurar att du får yrsel? Det korta svaret är ja, om du använder dem på fel sätt kan det orsaka skada och till och med göra dig sjuk. Vi kommer att fördjupa oss i det och mycket mer, så fortsätt läsa!

Ger brusreducerande hörlurar vissa människor yrsel?

Låt oss titta på detaljerna. Några rapporter väcker frågor om huruvida brusreducerande hörlurar får användarna att känna sig sjuka.

Som de är designade ska de hjälpa till att skydda ditt inneröra från skador orsakade av verkligt buller (som det från tunga maskiner eller flygplansmotorer) samtidigt som de ger en sublim musiklyssningsupplevelse.

De är definitivt praktiska för den frekventa resenären, människor i hektiska kontorsmiljöer, människor som bor i bullriga miljöer, eller till och med de som behöver mer tyst när de studerar.

Ett antal människor köper brusreducerande hörlurar för att hjälpa dem att bättre koncentrera sig, men i forum över hela onlinevärlden finns det många som klagar över smärta och öroninflammation. Andra rapporterar att de upplever yrsel. Detta väcker naturligtvis frågan – är brusreducerande hörlurar säkra?

Vad kan hända med dig efter att ha använda brusreducerande hörlurar?

Först är det viktigt att förstå vilka risker som kan hända vid horisonten när du köper brusreducerande hörlurar. Detta kommer inte att hända alla som använder dem, men det är mycket klokt att vara förberedd så att du kan veta hur du kan motverka eventuella negativa effekter.

Kom ihåg att många människor använder brusreducerande hörlurar och har inga klagomål alls, förutom att de önskade att de köpte dem tidigare för att njuta av bättre musikkvalitet eller en tystare miljö.

Din hörselförmåga kan bli lidande

Du bör veta att om du bär någon typ av hörlurar eller öronsnäckor – brusreducerande eller inte – under långa perioder med hög musik som pumpar igenom det kan skada din hörsel.

Brusreducerande hörlurar är som alla andra hörlurar i det avseendet. Du måste se till att inte spränga din musik så högt att du gör skada.

Tänk på det så här… om du åker motorcykel på motorvägen eller använder en motorsåg kan något av detta skapa cirka 100 decibel vilket kan skada din hörsel på bara 30 minuter.

Men om du lyssnar på musik med dina öronsnäckor eller hörlurar, inte ens på full volym (även vid 70 % av max), kommer du ganska nära på cirka 85 decibel.

Om du kör motorcykel, är chansen stor att du bär en hjälm för att skydda ditt huvud som kan hjälpa till att hantera exponeringen för alla dessa decibel.

Och om du använder en motorsåg ofta använder du förhoppningsvis någon form av skyddsåtgärd för dina öron.

Om inte, skadar du din hörsel allvarligt, vilket sannolikt kommer att leda till ditt behov av hörapparater på vägen.

Denna typ av hörselnedsättning är känd som bullerinducerad hörselnedsättning (eller förkortat NIHL). Det kan orsakas av en hel del saker som motorcyklar och motorsågar till exempel, samt att lyssna på musik från dina öronsnäckor eller hörlurar.

Det går dock att förhindra så om du har spelat dina låtar för högt, ändra låten genom att minska den maximala volymen du lyssnar på till 60 % av full volym och inte lyssna mer än en timme åt gången.

Hur man minskar riskerna för att få yrsel

Inte alla som använder brusreducerande hörlurar upplever yrsel av dem. Men om du funderar på att köpa ett par av dem, särskilt om du har haft åksjuka tidigare, bör du definitivt läsa dessa tips som hjälper dig att inte bli sjuk när du använder brusreducerande hörlurar.

Välj rätt brusreducerande hörlurar

Av absolut vikt för att undvika att få yrsel av att använda brusreducerande hörlurar måste du välja rätt par för dina behov.

Det bästa sättet att göra detta är att bestämma vad du ska använda dem till. Kom ihåg att brusreducerande hörlurar finns i aktiva eller passiva former.

Dessa överröstar dock inte konversationer, och du vill undersöka våra andra artiklar om hur du kan kringgå det och få den lugn och ro du är ute efter.

Oavsett vilken – aktiv eller passiv – eller vilka behov du har för den, bör du välja autentiska brusreducerande hörlurar som är av hög kvalitet.

Välj inte det första billiga alternativet du ser. Titta på varje uppsättning brusreducerande hörlurar och funktionerna de inkluderar för att göra det bästa beslutet för dig själv.

Kolla in recensionerna på flera plattformar också. Även om du säkerligen vill få det bästa möjliga erbjudandet, gå inte enbart på priset för att fatta ditt beslut.

Se till att du lyssnar på något medan du bär dem

När du använder brusreducerande hörlurar, särskilt av den aktiva sorten, bör du se till att du använder dem medan du spelar någon form av ljud.

Oavsett om du lyssnar på en ljudbok eller musik, kommer det att hålla dig från att känna smärta när du bär dem.

Med aktiv brusreduceringsteknik (ANC) kräver den en mikrofon för att fånga upp det omgivande ljudet runt dig som sedan efterliknas.

Detta kan göra ett väsande ljud. När du lyssnar på något annat är det mycket mindre märkbart och mycket mindre oroande.

Är brusreducerande hörlurar värda det?

Kort sagt, ja! Om du lyssnar på musik, pendlar, arbetar på en hektisk plats eller behöver ett sätt att skapa mer lugn i områden med kaos, är de absolut värda det.

Brusreducerande hörlurar har många olika användningsområden. Nästan alla kan dra nytta av ett par av dem.

Vad de gör är att ta bort de omgivande ljuden runt dig genom att skapa konkurrerande ljud som gör de andra ljuden ogiltiga.

Detta är idealiskt för dem som flyger eller åker tåg ofta. Det är också användbart i hektiska kontors- eller studentmiljöer, vilket möjliggör bättre koncentration, även om det inte stoppar konversationer och slumpmässiga höga ljud.

Du hittar dessa en viktig del av tekniken på alla typer av kollektivtrafik, i biblioteket för extra koncentration på dina studier eller i arbetsmiljöer med tunga maskiner.

Slutsats

Noise Cancelling hörlurar fungerar genom att elektroniskt bestämma skillnaden mellan önskat och oönskat ljud, och skapa en korrigeringssignal som verkar för att negera det oönskade bruset, enligt sin webbplats.

En öron-, näs- och halsläkare spekulerar i att ljudvågorna som tar ut varandra fortfarande kan sända tillräckligt mycket lågfrekventa vibrationer för att stimulera balansreceptorerna som är kopplade till hörselhårcellerna i innerörat.

Dessa vibrationer är liknande. till de som orsakas av explosioner eller barotrauma vid dykning, men mycket mindre kraftfull. Ojämvikten som vissa människor kan känna av detta förvärras eftersom vibrationerna felaktigt signalerar att huvudet rör sig, men ögonen rapporterar att huvudet är stillastående. Dessa blandade signaler får hörlursbäraren att känna sig yr.

Självklart är det många som har och använder brusreducerande hörlurar hela tiden utan problem, men om du har ett känsligt inneröra bör du vara försiktig innan du tar steget. Och om du någonsin har känt dig lite sjuk efter att ha använt ett par, nu vet du varför.

By Audiofly

Lämna ett svar

Liknande inlägg